La Vanguardia (Català)

L’equilibri entre oposats

Sánchez Flores explora una medul·lar amb Darder i Carlos Sánchez

- RAMÓN ÁLVAREZ

Equilibri. En joc i en resultats. Aquest és el gran objectiu que té l’Espanyol en una segona volta de la Lliga que pot dignificar una altra temporada de transició o bé condemnar-lo a la mediocrita­t si les provatures de Quique Sánchez Flores no acaben de donar els seus fruits. Perquè si l’equip va sortir reforçat del triple derbi, la pobra imatge que va oferir diumenge passat a Vigo, malgrat l’empat in extremis que va aconseguir Gerard Moreno, no va ser sinó la culminació de cinc jornades sense conèixer la victòria.

L’equip es va passar ahir tres quarts d’hora repassant aquest matx abans de sortir al camp per preparar la cita d’aquesta tarda davant el Vila-real. I la conclusió va ser lògica. L’únic camí, un cop creuat l’equador de la Lliga a la zona baixa, és provar de jugar bé, com l’equip ha demostrat que sap fer-ho, optimitzan­t les qualitats de les seves peces.

En aquest debat entre evolució i involució que va tenir ahir el tècnic amb els seus homes, es va decidir de tornar a construir un centre del camp creatiu. Ahir va tornar a ressituar les peces i va provar amb Darder i Carlos Sánchez fent parella a la medul·lar, un experiment que podria posar en pràctica avui. Darrere, Naldo i David López semblen ja la parella de centrals de confiança que també buscava el tècnic. Perquè Hermoso ha passat de ser la gran revelació de la temporada a quedar-se fora de la convocatòr­ia per “motius tècnics”, com va passar ahir sense anar més lluny.

“Ens agradaria ser aquell equip equilibrat que no distingeix rivals; aquesta temporada ens està costant i aquí estem, buscant-nos –va assenyalar ahir el tècnic–. L’objectiu és millorar i trobar aquest equilibri, tant en joc com en punts. L’altre dia l’equip no va convèncer ningú. Hi ha molt per resoldre i treballem per buscar coses que encara no hem vist”.

Sobre el rival que avui visita Cornellà, Sánchez Flores no va voler especular. Els groguets arriben després de dues derrotes de lliga i després de sucumbir dijous a la Lliga Europa davant l’Olympique de Lió al Groupama Stadium, una derrota que els obliga a remuntar d’aquí a quatre dies a la Ceràmica. “Hem de fixar-nos en nosaltres mateixos perquè és molt difícil saber què farà el Vila-real, perquè ve d’on ve i perquè el cansament es farà més acusat –va reconèixer el míster espanyolis­ta–. Aquest és un partit per trobar-nos a nosaltres mateixos”. Sánchez Flores apostarà per jugar i competir més enllà de la gesta. Aquest és el repte.

“L’altre dia l’equip no va convèncer ningú. Busquem coses que encara no hem vist”

 ?? CARLOS MIRA / RCDE ?? Javi López, David López, Dídac i Carlos Sánchez, ahir
CARLOS MIRA / RCDE Javi López, David López, Dídac i Carlos Sánchez, ahir
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain