La Vanguardia (Català)

A un pas del cinquè títol

El Madrid, molt superior, no dona cap opció al Tenerife després del descans

- A. BELLOSTAS

El Reial Madrid disputarà avui la cinquena final consecutiv­a a la Copa, on ja acumula catorze victòries seguides. La d’ahir no va estar exempta de dificultat –el primer temps– contra un Iberostar intens, però al final es va imposar la lògica i els jugadors de Laso, amb Ayón a la banqueta, estaran aquesta tarda en el duel definitiu.

Una altra vegada va començar malament el Madrid, igual com en el debut contra l’Unicaja. A partir del 6-7 un parcial d’11-2 va donar tota la iniciativa al Tenerife, que jugava amb velocitat i intel·ligència gràcies a San Miguel. Sota del cèrcol, Tobey va rebre un tap de Tavares a la primera acció ofensiva de l’Iberostar, però no es va espantar. El pivot de Monroe (Nova York) va aconseguir 8 punts en el primer quart i amb el base va ser decisiu en el sorprenent 19-11 del minut 10. La defensa de Tenerife havia estat bona, però també és veritat que el conjunt blanc va fallar molts llançament­s fàcils. L’aparició de Vázquez i algunes accions de Ponitka van permetre a l’equip de Katsikaris assolir el seu màxim avantatge amb el 2617, reduït ràpidament pels madridiste­s amb el triangle format per Carroll, que va aconseguir 7 punts seguits en un no res, Doncic i Rudy Fernández. Al descans es mantenia, per la mínima (38-37), l’avantatge illenc –malgrat l’1 de 12 en triples–, un premi a la seva tenacitat. Però la sensació era que els blancs acabarien guanyant, com ho havien fet a l’ACB (89-76 al WiZink Center).

El pronòstic es va confirmar totalment després del descans. El joc de l’Iberostar va perdre fluïdesa i el Madrid ho va tenir molt fàcil per classifica­r-se. Un parcial de 0-14 després del 4950 va garantir la victòria blanca. Els de Tenerife van perdre fins a quatre pilotes consecutiv­es i així va ser impossible plantar cara a un adversari clarament superior. Amb una diferència que no deixava d’augmentar tampoc va caldre que el Madrid jugués al millor nivell. El Tenerife només va anotar 21 punts a la segona part, una xifra amb la qual no podia aspirar al triomf.

?? ELVIRA URQUIJO A. / EFE ?? Doncic entra a cistella davant l’oposició de Vasileiadi­s
ELVIRA URQUIJO A. / EFE Doncic entra a cistella davant l’oposició de Vasileiadi­s