La Vanguardia (Català)

Marilyn i els flocs de cabells més cotitzats del món

Els flocs subhastats de Marilyn Monroe i Justin Bieber, entre els més cars de la història

- ELENA CASTELLS Barcelona

Els fans ja no es conformen amb una foto firmada o una samarreta utilitzada del seu ídol. I ho hem pogut comprovar quan s’han pagat molts diners per una ungla postissa de Lady Gaga. Entre els objectes més vistosos de famosos que s’han portat a subhasta hi ha els flocs de cabells. Quant es podria arribar a pagar per uns quants cabells d’un personatge històric o un cantant actual? “Els últims anys hem estat testimonis que s’han venut per milers d’euros flocs de cabells d’algunes icones mortes. Els havien obtingut seguidors, amics o perruquers i maquillado­rs oportunist­es que, 40 o 50 anys enrere, havien vist el valor de guardar aquells flocs per guanyar diners en el futur. Potser d’aquí a 50 anys els cabells de Donald Trump o Ariana Grande siguin els més buscats”, explica Francisco Álvarez, expert en curiositat­s a Catawiki, un portal de subhastes en línia d’articles singulars. Encara que els cabells de qualsevol personatge famós pot recaptar avui interessan­ts quantitats de diners, són els cabells de celebritat­s mortes els que assoleixen xifres desorbitad­es, sobretot d’aquells amb uns cabells i un pentinat tan icònic com Elvis Presley, que va definir tot un estil. A començamen­ts del 2017 un petit floc del rei del rock va ser subhastat per 1.300 euros.

Però els cabells subhastats més cars de la història van ser els de Marilyn Monroe. El 2016 dos flocs de la seva cabellera rossa es van subhastar per 51.000 euros. Els havia posat a la venda la coneguda com la fan més fidel de Monroe, Frieda Hull, que els havia obtingut a través de la perruquera de l’estrella, Tinseltown. Un dels postors va ser Remi Gangarossa, un profession­al financer de

31 anys, fan de l’autèntica l’ambició rossa. Va declarar: “Per mi aquests flocs són un símbol i exemple que Marilyn era de carn i ossos com nosaltres”.

Un cas vistós va ser el de David Bowie. Gràcies a un empleat del museu de cera Madame Tussauds de Londres, es va poder subhastar un floc de cabells del músic. S’esperava que es vengués per 3.800 euros, però després de la seva mort, el gener del 2016, va assolir els 16.900 euros el juny d’aquell mateix any. Entre les mostres de cabell més cares venudes els últims anys hi ha les de The Beatles (9.700 euros en total) i de John F. Kennedy (3.900 euros). I el personatge històric més antic del qual s’ha venut un floc de cabells és Napoleó Bonaparte. Els cabells, tallats el 1817 pel seu metge, només feien quatre mil·límetres de llarg i van aconseguir una rematada en la

“Aquests flocs són un símbol i exemple que Marilyn era de carn i ossos”, va dir un dels postors

subhasta de 2.400 euros.

I entre els famosos vius, Justin Bieber va aconseguir vendre restes de la seva cabellera per 37.000 euros. Per mitjà del programa d’Ellen DeGeneres, el cantant va anunciar que un floc de cabells seus se subhastari­a a eBay. Com era d’esperar, els fans del canadenc van embogir i van arribar a pagar fins a 37.000 euros, que van ser donats a causes benèfiques.

 ??  ?? 9.700
THE BEATLES
9.700 THE BEATLES
 ??  ?? 16.900
DAVID BOWIE
16.900 DAVID BOWIE
 ??  ?? 1.300
ELVIS PRESLEY
1.300 ELVIS PRESLEY
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 51.000
MARILYN MONROE
32.700
JUSTIN BIEBER
51.000 MARILYN MONROE 32.700 JUSTIN BIEBER
 ??  ?? 3.900
JOHN F. KENNEDY
3.900 JOHN F. KENNEDY
 ??  ?? 2.400
NAPOLEÓ BONAPARTE
2.400 NAPOLEÓ BONAPARTE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain