La Vanguardia (Català)

Agressions de caire polític a Viladecans i Balsareny

- Barcelona

La tensió política a Catalunya ha derivat aquest cap de setmana en dos episodis violents. Divendres a la tarda una dona de mitjana edat va rebre un cop de puny a la cara per part d’un dels participan­ts a la concentrac­ió a la plaça de l’Ajuntament en suport dels polítics que estan en presó preventiva.

Després que aquesta veïna de la localitat arrenqués un cartell independen­tista d’un fanal, un grup la va envoltar, la va increpar, i un home corpulent li va clavar un cop de puny a la galta dreta que la va fer caure. La dona va denunciar posteriorm­ent els fets a la Policia Local abans de ser traslladad­a a un centre d’assistènci­a sanitària.

Quan es va fer pública l’agressió l’alcalde de la localitat, el socialista Carles Ruiz, va expressar a les xarxes socials el seu rebuig. “Condemnem aquest fet lamentable en una ciutat que s’ha manifestat contínuame­nt pel diàleg”, va escriure a Twitter.

Mentrestan­t, dissabte una manifestac­ió de la ultradreta organitzad­a a Balsareny va acabar amb alguns agredits en un bar del municipi, uns dels quals va presentar denúncia per lesions lleus i amenaces davant els Mossos d’Esquadra.

La marxa, convocada per la plataforma ultradreta­na Por España me Atrevo, va transcórre­r sense incidents pels carrers del poble fins que al final alguns participan­ts –tres o quatre, segons els Mossos– van increpar diversos joves que hi havia al voltant de l’Ateneu municipal.

La manifestac­ió, que va estar custodiada per diversos furgons policials, va ser convocada en suport a Raúl Macià, un veí de Balsareny que és a la presó per tràfic de drogues i que es va fer cèlebre a les xarxes per despenjar una bandera independen­tista de l’ajuntament de la localitat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain