La Vanguardia (Català)

La Meridiana elimina un punt negre per a vianants amb un nou semàfor

- Redacció

Travessar la Meridiana a peu és ara una mica més fàcil. La senyalitza­ció d’un nou pas de vianants facilitarà la connexió entre els districtes de Sant Andreu i Nou Barris i millorarà la seguretat dels veïns. El pas s’ha habilitat entre l’estació de Sant Andreu Arenal i el parc de Can Dragó i és una de les mesures de millora a curt termini que es van plantejar en el procés de debat per transforma­r aquesta avinguda en un eix urbà més cívic.

Els treballs per habilitar el nou pas de vianants van arrencar l’octubre passat, però no s’han materialit­zat fins aquest cap de setmana. Les obres per pintar la calçada i instal·lar-hi els semàfors s’han dut a terme durant les nits i l’actuació ha suposat una inversió de 360.609 euros, segons va informar ahir el Ajuntament.

Aquest pas de vianants se suma a altres mesures de millora de la seguretat i la mobilitat a la Meridiana, com els dos nous carrils d’autobús entre l’avinguda Rio de Janeiro i Fabra i Puig. Segons el Consistori, per aquests 1,2 quilòmetre­s de carril hi passen 300 autobusos cada dia, la qual cosa en hora punta permet millorar el temps d’entrada a la ciutat en vuit minuts. Una altra de les millores, aquesta adreçada als vianants, són les noves mesures de seguretat i les actuacions que s’han dut a terme en els 22 espais refugis ubicats entre el passeig Fabra i Puig i el carrer València.

A començamen­ts d’estiu està previst que comencin les obres per ampliar una de les voreres de la cruïlla de la Meridiana amb Fabra i Puig per guanyar espai per als vianants i reduir la longitud de l’actual pas de zebra. En paral·lel, l’Ajuntament té previst iniciar al juny les obres entre el futur parc de la Canòpia de la plaça de les Glòries i el carrer Mallorca. Amb una inversió d’onze milions, les obres duraran nou mesos com a mínim. Amb això el Consistori vol donar més espai a les bicicletes (el carril serà al centre o als laterals segons el tram), al transport públic i també als vianants, que tindran més espais verds. Entre els canvis previstos destaca la reducció d’un carril per a vehicles privats entre Aragó i Mallorca en sentit d’entrada.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain