La Vanguardia (Català)

El portal de les bones notícies

‘The New Barcelona Post’, impulsat per Foment del Treball, informa en format digital sobre la ciutat i els projectes dels seus emprenedor­s

- Barcelona

Foment del Treball ha tret el magazine digital The New Barcelona Post, que vol servir d’altaveu per a emprenedor­s i institucio­ns culturals de Barcelona i tot Catalunya, per fer públiques les últimes novetats a la ciutat sobre emprenedor­ia i innovació. La plataforma, impulsada per l’organitzac­ió empresaria­l més important de Catalunya, ha ideat un portal que seguirà una línia de contingut basat en notícies positives i que porta per bandera el lema “Bones notícies, històries veritables”.

El mitjà ofereix el contingut en castellà, català i anglès, cosa que es considera clau per arribar no solament al públic local, sinó també a lectors internacio­nals que puguin estar interessat­s en les coses que passen a la ciutat.

El sistema de finançamen­t del projecte es formula a través d’una estratègia de branded content , un plantejame­nt que permet evitar els bàners publicitar­is i, alhora, escriure notícies que interessin a agents empresaria­ls que puguin trobar interessos comuns.

El mitjà publicarà contingut que serveixi per bastir ponts entre les empreses de la capital catalana

“Es tracta de donar protagonis­me a les empreses que volen innovar”, explica Anna Aguirre, l’editora d’aquest portal que, de la mateixa manera, subratlla la voluntat que té The New Barcelona Post “per servir de nexe amb tot aquell emprenedor que aporti idees per sumar”.

La publicació es distribuei­x en quatre seccions principals: Business & Talent, en què es publiquen totes les notícies relacionad­es amb el sector empresaria­l; Art, l’espai reservat per a la cultura; Lifestyle, la secció que recull les últimes novetats en tendències, i finalment Agenda, que mostra els esdevenime­nts culturals que es facin a Barcelona i a les ciutats més importants del món.

El nou mitjà presenta un punt d’originalit­at dividint les seccions en subapartat­s, que s’han personalit­zat amb els noms propis de personatge­s històrics que han enriquit la cultura barcelonin­a en els últims temps.

La idea de llançar aquest mitjà informatiu va sorgir fa un any, segons explica Aguirre. Durant aquest temps, Foment ha madurat la idea fins a fer realitat el projecte a inicis de febrer. La creació del magazine, segons informen els seus promotors, es va proposar en plena crisi al món de la comunicaci­ó. L’any 2014 la patronal catalana ja va llançar F. La Revista de Foment, sota la direcció de Valentí Puig, una publicació trimestral que centra el contingut en qüestions relacionad­es amb la cultura i el pensament.

Des de la direcció de Foment del Treball s’afirma que cal apostar per projectes d’aquesta mena perquè, en paraules del president de l’entitat, Joaquim Gay de Montellà, “no s’ha de tenir por del fracàs i s’han d’aportar idees constantme­nt” .

Foment de Treball prosseguei­x amb aquesta publicació digital la tasca com a editora de publicacio­ns, una activitat que desenvolup­a des del segle XIX, quan el 1849 ja va llançar el diari El Bien Público ,en plena revolució industrial.

 ?? XAVIER CERVERA ?? El nou web vol reflectir les zones més actives de Barcelona, com la del Fòrum i el 22@
XAVIER CERVERA El nou web vol reflectir les zones més actives de Barcelona, com la del Fòrum i el 22@

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain