La Vanguardia (Català)

Un amor a distància

Sevilla acull el rodatge de ‘Lontano da te’, primera aventura conjunta de les companyies Mediaset d’Espanya i Itàlia

- ADOLFO S. RUIZ

Arebuf de l’èxit d’Allí abajo, Sevilla acull les set primeres setmanes de rodatge de la sèrie Lontano da te (Lluny de tu) en el que suposa la primera aventura conjunta de Mediaset España i la seva homònima Mediaset Italia, amb participac­ió també de la productora italiana Cross Production­s. L’actriu espanyola Megan Montaner, una celebritat al país transalpí, i l’italià Alessandro Tiberi són els protagonis­tes d’aquesta comèdia romàntica, que també es rodarà a Praga i Roma.

En aquesta sèrie no es tractaran les diferèncie­s de caràcter que hi pot haver dins d’un mateix país, com passa en les relacions entre un basc i una andalusa, sinó el cataclisme emocional que provoquen els inicis de les relacions sentimenta­ls entre parelles en què a les maneres de ser i actuar totalment diferents s’hi afegeix la separació física de milers de quilòmetre­s. Les petites i grans obsessions que poden condiciona­r les nostres decisions i que per vergonya no compartim amb els altres.

Megan Montaner, coneguda per la seva participac­ió a Víctor Ros i Velvet Colección, dona vida a la Candela, una sevillana de 30 anys espontània, passional i amb ànima d’artista. En Massimo, el seu enamorat, està interpreta­t per l’actor italià Alessandro Tiberi, un romà de 34 anys, seriós, amb seny i amb la vida resolta i planificad­a al mil·límetre. Una topada casual de tots dos a l’aeroport de Praga els canviarà la vida. Aquest primer moment és un cúmul de despropòsi­ts que deixa en evidència les diferèncie­s de caràcter entre tots dos.

La tornada als seus països respectius provocarà en tots dos records tan obsessius d’aquesta primera trobada que es desencaden­arà un fenomen estrany: cada un apareixerà en la vida de l’altre sota la forma de visions en les situacions més insospitad­es i delirants. La Candela i en Massimo voldran que aquestes visions desaparegu­in, però, alhora, sentiran que no poden viure sense elles.

Aprofitant-se dels tics tradiciona­ls que adornen un romà arquetípic i una andalusa de personalit­at acusada, la parella reacciona a les visions de manera molt diferent. Mentre que l’italià creu que té algun tipus de malaltia neurològic­a, l’espanyola pensa que està sent víctima de bruixeria.

“La sèrie suggereix una idea que ens va seduir des del principi. La tortura que pateixen dues persones que no es poden oblidar l’una de l’altra després d’haver-se conegut”, assenyala Manuel Villanueva, director general de continguts de Mediaset España. “Hem volgut expressar el concepte universal que suposa concebre una història d’amor de dues persones amb la imatge de dos trens que es dirigeixen l’un cap a l’altre a tota velocitat”, afegeix Arancha Écija, responsabl­e de ficció de Mediaset.

A més de Montaner i Tiberi, conegut per les seves interpreta­cions a A Roma con amor o Tutto può succedere, completen l’elenc d’actors Pepón Nieto, Rosario Pardo, Mariola Fuentes, Pamela Villoresi, Valentina Izumi, Carlos Librado, Celia de Molina i Roberto Campillo. Mediaset ha optat per una aposta segura triant Megan Montaner com a protagonis­ta d’aquesta nova sèrie hispanoita­liana. L’actriu, d’origen aragonès, és una autèntica estrella en aquell país des del seu pas per El secreto de Puente Viejo, la sèrie d’Antena 3 que ha aconseguit allà un gran èxit. El 2015 va participar en el rodatge de la sèrie Task Force 45, en què va interpreta­r el paper de Samira, que es va estrenar l’any següent a Mediaset Italia.

El rodatge de Lontano da te s’està desenvolup­ant als llocs més emblemàtic­s de Sevilla, com la plaça d’Espanya, els Reales Alcázares, el parc de María Luisa, la plaça de San Francisco o l’avinguda de la Constituci­ón. L’Ajuntament ha facilitat al màxim l’enregistra­ment de la sèrie, en el marc de l’estratègia municipal d’impulsar els rodatges per la seva contribuci­ó al turisme i la cultura. Hi ha la circumstàn­cia afegida que Itàlia està entre els tres primers països emissors de turistes cap a Sevilla.

Tiberi i Montaner donen vida a una parella separada per milers de quilòmetre­s en aquesta comèdia romàntica

 ?? MEDIASET ?? Alessandro Tiberi i Megan Montaner en una imatge promociona­l de la nova sèrie que es veurà a Telecinco
MEDIASET Alessandro Tiberi i Megan Montaner en una imatge promociona­l de la nova sèrie que es veurà a Telecinco

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain