La Vanguardia (Català)

“Ens dona felicitat”

Els campions es rendeixen al canvi liderat per Pesic

- BARCELONA Redacció

“Fa una setmana la meva cara no era així, t’ho asseguro. Ara estic molt content”, confessava Adam Hanga, encara a la pista del pavelló. “No tinc paraules. Això no ho podia pensar ningú. Soc molt feliç. Estàvem en una situació fotuda. És increïble”, encertava a dir Thomas Heurtel, escollit MVP del torneig. “Veníem fotuts i ara estem de celebració”, recordava Víctor Claver. “Jo he guanyat set Copes, però aquesta és molt especial per venir d’on veníem”, valorava Juan Carlos Navarro. Tots estaven al·lucinant. I ara ningú es vol posar sostre.

El capità de seguida va buscar Svetislav Pesic per abraçar-lo. El tècnic ha estat l’artífex d’un canvi radical amb un final de conte. “No sé si he estat el primer o el segon a abraçar-lo. Pesic ens ha donat una empenta. És un tècnic expert que sap estar i ha fet una bona feina, ell i Ricard Casas. Els jugadors també hem fet un pas endavant. Qui ens ho anava a dir fa dues setmanes!”, se sorprenia La Bomba.

“Les finals sempre són molt difícils, i aquesta ha estat emocionant. Què més puc dir! Estic molt content per aquest trofeu”, reflexiona­va Pesic, que fa dues setmanes era a Àustria,

“La temporada fins a la Copa era dolenta. L’hi dediquem a l’afició, que ho ha passat malament”

esquiant. “Nacho [Rodríguez] em va trucar i em va preguntar: “Estàs preparat?”. Jo vaig agafar el primer avió cap a Barcelona”. D’aquesta manera va explicar la gènesi del seu fitxatge.

Geni i figura, l’entrenador no va poder ser més eloqüent quan va explicar la proesa del seu equip en aquesta Copa. “Hem jugat contra el Baskonia, el Gran Ganària, l’amfitrió, i hem guanyat la final al Madrid. Només ens ha faltat jugar contra Golden State”, va dir, fent broma, sobre la duresa del camí fet.

Entre els jugadors, tots van voler destacar el paper del tècnic. “Pesic hi ha posat una mica d’ordre. En una setmana ha canviat tot”, admetia Hanga. “Ens ha aportat felicitat. Tots els jugadors han de ser feliços per jugar bé. Pesic ens dona felicitat, i així és més fàcil ficar la bola dins”, apuntava Heurtel. “Ens ha canviat l’esperit –afegia Pau Ribas, que es va emportar la xarxa de la cistella–. L’últim quart l’hem jugat fatal, però hem guanyat per caràcter i per voler-ho”, revelava. “Després del canvi d’entrenador, hem sabut lluitar i hem sabut creure-hi”, intervenia Víctor Claver, que es va apoderar de la pilota.

Ribas va recordar les penes de l’afició. “La temporada fins a la Copa era dolenta. L’hi dediquem als nostres aficionats, que ho han passat malament”. Ara la plantilla vol donar més alegries. “La motxilla que portàvem a sobre era bastant fotuda. Això ens ha de donar moral, energia i confiança. Som un gran equip i ho hem demostrat. Cal seguir en aquesta línia”, va assegurar Pierre Oriola. “Ara comença una nova temporada. Després d’aquest títol volem també la Lliga”, va assegurar Hanga.

“No crec que sigui el nostre últim trofeu”, va prometre Pesic en presència del president, Josep Maria Bartomeu. Mentrestan­t els jugadors esclataven en una rialla. Qui ho havia de dir!

“Només ha faltat guanyar Golden State”, fa broma. I en promet més: “No crec que sigui l’últim títol”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain