La Vanguardia (Català)

El rei del llit

- Juan Bautista Martínez

“Res millor que arribar a casa i sorprendre’t perquè tens el LLIT fet”. Aquest és el missatge que va publicar en el seu compte de Facebook (i després va esborrar) Óscar Lata, ajudant de Sito Alonso en la seva breu etapa al capdavant de la banqueta blaugrana. Més tard va desmentir el sentit que tothom li estava donant. Costa de creure que uns jugadors prefereixi­n perdre perquè acomiadin l’entrenador, tot i que probableme­nt hi hagi hagut casos. El que està clar és que l’equip havia desconnect­at d’Alonso. Perquè aquest Barça que es va coronar ahir no el coneixeria ni el seu pare si se n’hagués anat de viatge per tornar deu dies després. “És aquest el meu fill? Sí que ha crescut”, es preguntari­a. Més que créixer s’ha fet gegant per competir per totes les pilotes, per ficar les mans que siguin necessàrie­s, per posar l’ànima a cada acció, malgrat els evidents problemes dels últims minuts.

Abans de la final, als vestidors, Svetislav Pesic va demanar als seus homes responsabi­litat i els va exigir que no busquessin excuses. Si el seu parell els superava era culpa només seva. Ni del sistema ni del company ni de l’home de la banqueta. El seus jugadors van acceptar el repte i van assecar el bàsquet del Madrid, al qual van limitar clarament tret de l’últim quart.

Als jugadors, en qualsevol esport, cal parlar-los clar. Com més complicaci­ons i ambigüitat­s presentin els discursos acostuma a ser molt pitjor perquè llavors les temptacion­s de traspassar les dificultat­s al del costat augmenten. En canvi, si els protagonis­tes són conscients de les seves funcions ja tenen molt guanyat. Per dirigir, Heurtel i Ribas, que per fi va rebre el premi al seu esforç després d’un any lesionat i que ahir va exercir de martell. Per defensar i penetrar, Hanga i Sanders, més compromeso­s amb el col·lectiu i més influents. Per lluitar i percudir cap al cèrcol un Oriola apassionat. Per ballar claqué a la pintura Tomic, que s’ha despertat de la seva llarga hibernació. Per complement­ar Moerman, Koponen i Claver, que han fet un pas endavant. Per aconsellar, Navarro, el jugador amb més títols de Copa amb set. A partir d’aquí es pot ser més o menys encertat però les bases ja estan establerte­s. L’entrenador ha ressuscita­t un cadàver esportiu amb un electroxoc basat en la claredat. Svetislav Pesic ha posat ordre a la casa, ha arreglat l’habitació i, efectivame­nt, també ha fet el llit. És el rei.

Pesic ha ressuscita­t un cadàver esportiu amb un electroxoc basat en la claredat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain