La Vanguardia (Català)

Iniesta, Busquets i les claus d’una rivalitat

-

Només hi ha dos jugadors que han marcat al Chelsea amb la samarreta del Barcelona. Andrés Iniesta i Sergio Busquets no són golejadors però tots dos són part del passat d’aquest partit i per ells passa també l’enfrontame­nt de demà a Stamford Bridge i la tornada del 14 de març al Camp Nou. “Penso que serà una eliminatòr­ia dura i exigent. Haurem de fer dos partits gairebé perfectes per passar”, vaticina el capità, que demana concentrac­ió davant les càmeres de Barça TV. “El Chelsea és un gran del futbol a Anglaterra. Aquesta eliminatòr­ia és de les més difícils que hi ha”, afegeix Busquets.

Les paraules dels dos migcampist­es, dos pesos pesants del vestidor, destil·len respecte per l’actual campió de la Premier. Tot i això, tots dos encaren l’enfrontame­nt amb confiança. “Hi anirem a marcar i a guanyar”, diu Busquets. “Hem de ser efectius quan tinguem l’ocasió. Arribem en un bon moment i ho hem d’aprofitar”, corrobora Andrés Iniesta.

Per Busi, tornarà a ser una batalla entre dos estils. “Ells són defensius i els agrada córrer”, analitza. Per això, preveu “una lluita” al centre del camp. “Serà un partit molt disputat a la zona ampla. Juguen amb un trivot al mig normalment i hi haurà molts jugadors per allà. Nosaltres intentarem fer el nostre joc, amb el control i la possessió a la recerca d’ocasions. Serà entretingu­t”, diu acceptant el repte.

Tots dos tenen molt presents les semifinals de 2008-2009 i de 20112012. La primera va somriure als barcelonis­tes. La segona va caure

Sergio Busquets preveu “lluita” i molta gent al mig del camp contra el trivot de Conte El capità vaticina una eliminatòr­ia dura i demana “dos duels seriosos, gairebé perfectes per passar”

del costat dels londinencs. Iniesta es va guanyar un espai en la història del Barcelona aquell 6 de maig del 2009 classifica­nt el Barça per a la final de Roma (1-1). “Aquell gol té una importànci­a brutal i és un dels millors moments esportius que he viscut en la meva vida. Gairebé no vam tirar a porta però hi vam insistir. El destí va voler que la pilota entrés. Estava escrit que estiguéssi­m a la final i que visquéssim el que vam viure”, recorda. En canvi, Busquets es lamenta per l’ocasió perduda tres anys després. “Vam tenir mala sort. En Leo va fallar un penal. Va ser una eliminatòr­ia de les que dius no m’ho crec. Va ser molt injust però així és el futbol”, diu avisant perquè no es repeteixi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain