La Vanguardia (Català)

L’Atlètic no perd pistonada i continua a set del Barça

- Madrid

L’Atlètic es va tornar a situar a set punts del Barcelona gràcies a una còmoda victòria contra un Athletic que no va inquietar en cap moment Oblak. Molt ferm defensivam­ent, l’equip de Simeone va esperar pacientmen­t la seva oportunita­t, que va arribar en el segon temps, en què dos clars errors van condemnar el rival.

Quan a hores d’ara de la Lliga, 24 jornades, només s’han rebut nou gols, això vol dir alguna cosa. Parla molt bé de l’ordre defensiu. Si a això se li suma la creativita­t a dalt de Griezmann i la puixança que ara li ha donat Diego Costa tenim un Atlètic convertit en un enemic temible, un equip d’un futbol que no entusiasma, tret dels seus seguidors, que amb guanyar per 1-0 ja els val, però que és dur com pocs, l’únic que ha resistit sense llançar la tovallola la marxa triomfal del Barça líder.

L’Athletic, amb molts problemes a la Lliga, va passar com ànima en pena pel Metropolit­ano. Ja acumula sis jornades sense guanyar i s’haurà d’espavilar aviat si vol evitar veure’s involucrat en la lluita per evitar el descens. Sense jugadors com Raúl García o Aduriz va tenir poques senyes d’identitat. L’Atlètic va treballar el partit a poc a poc. Li va costar de crear oportunita­ts en el primer temps, en què l’Athletic es va defensar per amuntegame­nt entorn de Kepa. Però la tarda va ser molt bona per a Griezmann, reconcilia­t una altra vegada amb la grada matalasser­a després d’haver fet callar l’afició en l’últim partit. El francès va anar d’ovació en ovació. Però el jugador clau va resultar Gameiro, un davanter que juga bastant bé contra l’Athletic.

Gameiro va entrar per Koke al quart d’hora del segon temps, quan el Wanda ja es temia un altre final ajustat. De seguida va marcar l’Atlètic gràcies a una ingenuïtat del rival. Iturraspe i San José van interpreta­r que l’àrbitre havia xiulat falta quan només l’havia demanat la cridòria del públic. L’Atlètic va agafar la pilota i va obrir per a Griezmann, que va veure Gameiro desmarcat. El francès la va enviar a la xarxa d’una rematada creuada. Deu minuts després va arribar la sentència en una pilota que el mateix Gameiro va enviar endavant, cap a Costa. Unai Núñez la va voler intercepta­r però va calcular malament. Se’n va anar a terra i va deixar l’hispanobra­siler sense marca i amb metres per plantar-se davant Kepa i batre’l amb sang freda. L’Atlètic continua a la seva. Poc vistós, però ferm.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain