La Vanguardia (Català)

El marge de la gasolina augmenta un 3,5%

- MADRID Europa Press

El marge brut mitjà de la gasolina va experiment­ar un increment del 3,5% al desembre, o de 0,6 cèntims d’euro per litre, mentre que el del gasoil va augmentar un 1,3%, o 0,22 cèntims d’euro per litre, segons l’últim informe de distribuci­ó de carburants en estacions de servei de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC).

Al desembre el preu mitjà de la gasolina 95 a la Península i les Balears va augmentar per segon mes consecutiu, elevant-se un 0,1% (+0,12 cèntims per litre), fins als 1,246 euros per litre. En el cas del gasoil A, va sumar el seu cinquè mes consecutiu de pujades, després d’elevar-se un 0,5% (+0,59 cèntims per litre), fins a situar-se en els 1,148 euros per litre.

A més, la CNMC destaca que els moviments a l’alça en els preus van tenir lloc al final del mes, coincidint amb el període de vacances de Nadal, i que també van ser experiment­ats per les cotitzacio­ns internacio­nals. En concret, l’organisme assenyala que els increments que hi va haver a partir del dia 25 de desembre van fer que el valor màxim mensual del preu s’assolís l’últim dia del mes per als dos carburants.

Pel que fa a les estacions de servei, les integrades a la xarxa de distribuci­ó de BP van marcar els preus mitjana més alts en gasolina seguides de les de Cepsa i Repsol. Respecte al gasoil, van ser les estacions de Cepsa les que van marcar els preus més alts, seguides de les de BP i Repsol, amb preus mitjana molt similars.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain