La Vanguardia (Català)

Ángel Simón

La Cambra Francesa a Barcelona premia el gegant de l’aigua i els serveis

-

DIRECTOR GRAL. ADJUNT DE SUEZ

Ángel Simón, director general adjunt de Suez i president d’Aigües de Barcelona, va recollir ahir el premi Prix Pyrenées, atorgat aquest any a la multinacio­nal francesa en el 150è aniversari de la fundació (el 1867) d’Agbar.

El grup multinacio­nal francès Suez, un gegant en sectors com el tractament d’aigua i els serveis, va ser reconegut ahir a Barcelona amb el Prix Pyrénées, en la seva XVIII edició. El premi el va recollir Ángel Simón, director general adjunt de Suez i president d’Aigües de Barcelona, companyia que realitza el subministr­ament d’aigua potable a la ciutat i que és un dels principals actius de la multinacio­nal francesa. I va ser lliurat per l’ambaixador de França a Espanya, Yves SaintGeour­s.

El premi a Suez, grup en l’accionaria­t del qual està present Criteria-Caixa, és també una manera de reconèixer el 150è aniversari de la fundació (el 1867) de la companyia Aigües de Barcelona, vinculada des del segle XIX al capital francès a través de la participac­ió de Lyonnaise des Eaux.

El jurat del premi està integrat per la Cambra de Comerç Francesa a Barcelona, que organitza l’esdevenime­nt, la Cambra de Comerç de Barcelona, les patronals Foment del Treball i Pimec, i el Grup Godó. El premi ha comptat també amb l’esponsorit­zació d’Abertis, Assurances Crédit Mutuel, Mazars, Orange i Schneider Electric.

En la intervenci­ó davant els presents, el president de la Cambra Francesa, Antoni Bover, va recordar la complexa situació política viscuda el 2017, però es va mostrar convençut que aquest serà un any per a la consolidac­ió de l’activitat econòmica internacio­nal a Espanya, de la qual les entitats franceses en canalitzen un 15%. Bover també va voler deixar constància de la celebració, el proper 13 de setembre, del 135è aniversari de la instal·lació de la Cambra Francesa a la ciutat.

Ángel Simón, en la seva intervenci­ó, va agrair la distinció i va destacar, tot just començar, que tant Barcelona com a ciutat com el grup Agbar havien actuat sempre com a pont entre Espanya i França. Simón va recalcar la confiança de Suez en el centre de Barcelona, des del qual el grup francès consolida la seva presència a països com Xile, el Regne Unit, Mèxic, Colòmbia, Algèria, el Perú, el Brasil o Cuba.

L’acte, al qual van assistir unes 250 persones, va comptar amb, entre d’altres, Philippe Saman, secretari de la institució; Miquel Valls, president de la Cambra de Barcelona; Josep González, de Pimec; Joan Pujol, de Foment del Treball; Mateu Hernández, Barcelona Global; Ramon Agenjo, de Damm; Amancio López, d’Hotusa; Cecilia Bonet, de BNP Paribas; Patrick Gaonach, de Schneider; Nuria Basi, de Basi; François Martin, del grup Crédit Mutuel; Christophe Dubus, de Brico Depot, o Christophe Lapotre, de Celio.

El premi reconeix també els 150 anys de presència del grup Aigües de Barcelona a la ciutat

 ??  ??
 ?? XAVIER CERVERA ?? L’ambaixador de França a Espanya, Yves Saint-Geours, fa lliurament del premi a Ángel Simón
XAVIER CERVERA L’ambaixador de França a Espanya, Yves Saint-Geours, fa lliurament del premi a Ángel Simón

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain