La Vanguardia (Català)

El paper és més fiable

-

Facebook enviarà per correu ordinari targetes postals a les persones que vulguin comprar publicitat relacionad­a amb les eleccions dels Estats Units, per verificar així que no tenen res a veure amb Rússia.

Facebook començarà a enviar targetes postals enviades pel servei de correu dels Estats Units a finals d’aquest any per verificar la identitat i la ubicació de les persones que vulguin comprar publicitat a la xarxa social relacionad­a amb les eleccions dels EUA, segons va revelar un alt executiu de la companyia.

Aquest sistema físic de verificaci­ó mitjançant targeta postal és l’últim esforç de Facebook per respondre a les crítiques dels legislador­s, experts en seguretat i grups de vigilància de la integritat de les eleccions pel paper d’aquesta xarxa social i altres companyies durant les eleccions presidenci­als del 2016. Se’ls acusa, en primer lloc, de no haver detectat l’ús per part de Rússia per difondre contingut polític divisiu, incloent-hi la desinforma­ció. També se’ls ha recriminat que han respost massa lentament a aquest tipus d’amenaça.

Facebook va revelar els plans l’endemà que el conseller especial dels Estats Units Robert Mueller va elevar una acusació a 13 russos i tres

Les targetes tindran un codi per evitar la publicació de notícies falses durant les eleccions

companyies russes de liderar una conspiraci­ó criminal i d’espionatge utilitzant les xarxes socials per interferir en les eleccions, amb l’impuls al republicà Donald Trump i en contra de la candidata demòcrata, Hillary Clinton.

El procés d’ús de targetes postals que continguin un codi específic serà necessari per a la publicitat que esmenti un candidat específic que es presenta a una oficina federal, va explicar Katie Harbath, directora global de programes de polítiques de Facebook. El requisit no s’aplicarà als anuncis polítics basats en temes, va afegir.

En plena era d’internet, enviar codis a través del correu antiquat ha estat el mètode més eficaç que la companyia tecnològic­a ha ideat per evitar que falsificad­ors comprin anuncis mentre es fan passar per una altra persona, segons va indicar Harbath.

La llei dels Estats Units prohibeix als ciutadans estrangers contribuir o donar diners o qualsevol altra cosa de valor o fer qualsevol despesa relacionad­a amb qualsevol elecció federal, estatal o local als Estats Units.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain