La Vanguardia (Català)

Tarraco és el guanyador

- Redacció

El pròxim cotxe de Seat es dirà Tarraco, elegit en una votació popular en què el topònim romà de Tarragona va obtenir el 35% dels vots, per davant d’Àvila, Aranda i Alboran.

Seat va confirmar ahir que el futur SUV de Seat, el de mida més gran i amb fabricació a Alemanya, es dirà Tarraco. Així ho ha decidit la votació popular promoguda per la marca i en la qual han participat 146.124 persones de 134 països. Tarraco va rebre 51.903 vots vàlids (35,52%), superant Ávila, que va comptar amb el suport de 41.993 participan­ts (28,74%); d’Aranda, en tercera posició, amb 39.321 vots (26,91%), i d’Alborán, que en va recollir 12.907 (8,83%).

Els resultats de la votació han estat certificat­s per EY. Tarraco és el primer nom d’un model de Seat elegit per votació popular, el catorzè topònim espanyol i el primer vinculat a Catalunya. La tendència de la toponímia espanyola va començar el 1982 amb el Ronda, al qual han seguit 12 models més: Ibiza, Málaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Córdoba, Arosa, León, Altea, Ateca i Arona.

Segons la companyia, el nom de Tarraco, igual com el de les altres tres propostes finalistes, encaixa a la perfecció amb els valors de Seat i amb la personalit­at del nou model. Tarraco, en l’actualitat Tarragona, va ser un dels assentamen­ts més antics de la península Ibèrica i va ser capital d’Hispània durant l’imperi romà. “Tarragona és una ciutat mediterràn­ia que respira cultura, esperit jove, història i arquitectu­ra, valors amb què Seat s’identifica”, va dir la companyia en un comunicat. L’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballestero­s, va celebrar l’elecció, que va entendre com una gran promoció de Tarragona.

En paral·lel a la confirmaci­ó del futur Tarraco, Seat va sorprendre ahir al comunicar que la pròxima presentaci­ó dels seus resultats anuals es durà a terme a Madrid, malgrat que la seva seu social es troba a Martorell (Barcelona). Serà el proper 22 de març amb la presència del president Luca de Meo i la resta de membres del comitè executiu.

Fonts de Seat van desvincula­r el canvi de ciutat de la crisi política catalana, van assegurar que la decisió es va prendre fa un any, i van reiterar la voluntat de mantenir la seu a Catalunya. La companyia ha assenyalat en diverses ocasions que només es plantejari­a el trasllat de seu si veiés en perill l’estabilita­t política i jurídica que necessita per operar i assegurar la seva sostenibil­itat econòmica i laboral.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain