La Vanguardia (Català)

La Fiscalia demana fins a 19 anys per als acusats en el cas Caront

-

La fiscal demana entre 10 i 19 anys de presó per als deu acusats de la presumpta cèl·lula gihadista de Terrassa desmantell­ada pels Mossos d’Esquadra. Aquest grup planejava atemptar a Barcelona i segrestar una persona.

La Fiscalia va presentar ahir a l’Audiència Nacional les conclusion­s definitive­s del judici de l’anomenada operació Caront. En el seu informe manté les mateixes penes de presó de 19 anys per als tres principals acusats i deu anys per a la resta.

D’acord amb el seu al·legat final, la cèl·lula té el seu origen el 2014. Es deia Fraternita­t Islàmica, Grup per a la Predicació de la Gihad. La cèl·lula tenia el propòsit, que la Fiscalia considera imminent, de segrestar una persona i decapitar-la. L’objectiu d’aquesta acció era vigilada pel membres del grup. “Després de vestir-la de taronja emulant els ostatges del Daeix [Estat Islàmic], es procediria a decapitar-la i a divulgar aquest acte a través dels canals d’internet”.

La fiscal ha sol·licitat 19 anys de presó per al presumpte líder de la cèl·lula, Antonio Sáez Martínez, així com per als seus dos màxims col·laboradors, els marroquins Lahcen Zamzami i Rida Hazem. Reclama deu anys de presó i sis de llibertat vigilada per a la resta d’acusats d’integrar la cèl·lula: Taofiq Mouhouch, Kayke Luan Ribeiro Guimaraes, Mohamed el Gharbi, Said Touay, Gonzalo Cabezas Núñez, David Portolés Franco i Jacob Orellana Casado.

La fiscal va recordar que un presumpte membre del grup, Abdellatif Chahmout, va viatjar des de Barcelona a la zona de conflicte i va morir a l’Iraq i que posteriorm­ent els acusats Taofiq Mouhouch, Kayke Luan Ribeiro Guimaraes i Mohamed el Gharbi van ser detinguts a Bulgària quan anaven a Síria.

En la vista, la fiscal Dolores Delgado va subratllar el rellevant paper d’un agent dels Mossos infiltrat a la cèl·lula, que va enregistra­r converses, i va descartar l’existència d’una conspiraci­ó per part dels cossos policials, l’argument amb què els advocats han provat de defensar els seus clients.

El grup gihadista preparava l’imminent segrest i decapitaci­ó d’una dona que tenien vigilada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain