La Vanguardia (Català)

Robada d’un dipòsit una llanxa de narcos confiscada per la Guàrdia Civil

- ADOLFO S. RUIZ

La gosadia dels narcotrafi­cants continua a l’alça a la província de Cadis. Dilluns a la matinada tres encaputxat­s armats van penetrar al dipòsit judicial de Conil de la Frontera, van lligar de mans el vigilant i es van emportar un camió de grans dimensions amb una narcollanx­a a l’interior. La nau, de dotze metres d’eslora i tres motors de 350 cavalls cadascun, havia estat requisada en una operació policial contra les xarxes del tràfic de narcòtics.

L’espectacul­ar assalt té lloc tres setmanes després que dues desenes d’encaputxat­s rescatessi­n un presumpte narcotrafi­cant mentre era atès a les urgències de l’hospital de La Línea de la Concepción. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, era ahir al camp de Gibraltar, la setena visita en sis mesos, per supervisar els dispositiu­s de seguretat de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en una zona on es multipliqu­en els incidents.

Manuel Vicente Alba, regidor de Seguretat del Consistori de Conil, va assenyalar que l’assalt va començar cap a les 2 hores de dilluns al dipòsit municipal, situat al costat de l’N-340. Ara fa un any aquest dipòsit ja va ser objecte d’un incendi intenciona­t en què van cremar algunes narcollanx­es. El camió ja ha estat localitzat, però no hi ha ni rastre de la nau. Zoido assenyalav­a que, “si les forces de seguretat han trobat el camió en poc temps, també podran culminar la investigac­ió sobre la llanxa”.

La utilitzaci­ó de llanxes de gran potència per traslladar droga des del Marroc fins a les costes gaditanes és una activitat clàssica en les formes d’actuació de les xarxes criminals. Els narcos posseeixen importants embarcador­s en xalets de luxe situats a les riberes del riu Guadarranq­ue, on ocultaven aquestes llanxes. Ara, després de la instal·lació del Govern espanyol d’una barrera d’obstacles al riu, entre les localitats de San Roque i Los Barrios, l’actuació d’aquestes naus s’ha fet més complicada.

La nau, de dotze metres d’eslora i tres motors de 350 cavalls, es va treure en un camió que es va trobar buit després

 ?? MINISTERI DE L’INTERIOR ?? Zoido va destacar ahir els avenços contra el narcotràfi­c a La Línea
MINISTERI DE L’INTERIOR Zoido va destacar ahir els avenços contra el narcotràfi­c a La Línea

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain