La Vanguardia (Català)

El frenesí Estopa

Arriba el muntatge ‘Rumba!’, de Mayumana, a partir de cançons dels germans Muñoz

-

Finalment arriba als escenaris de Barcelona l’ambiciós i espectacul­ar Rumba!, el muntatge musicoteat­ral que estrena avui la companyia Mayumana al teatre Victòria. Una prolongada estada de quatre setmanes al Paral·lel que permetrà comprovar les raons de l’enorme èxit d’una obra que narra la història de dues famílies enfrontade­s i que tenen com a fil conductor les cançons del grup Estopa.

Les composicio­ns dels germans David i José Muñoz serveixen d’immillorab­le banda sonora per a una obra que la companyia Mayumana porta a un territori en què són mestres. Al cap i a la fi, els seus integrants formen part d’una de les referèncie­s de percussió, ritme i ball més destacades de l’escena internacio­nal, amb tres formacions girant simultània­ment. Creada i fundada pels germans Boaz i Geri Berman el 1996, la companyia afrontava aquest muntatge, segons ells, amb la idea de “trencar amb certs límits artístics” i en el procés van notar que “amb Rumba! Mayumana ha entrat en un territori nou i inexplorat en moviment, ritme, coordinaci­ó i música”.

Estrenat originalme­nt fa dos anys a Viladecans, la complicita­t dels germans Muñoz ha estat fonamental des del primer moment per reafirmar l’essència del projecte a través de glorioses cançons com ara La raja de tu falda, Como Camarón, Partiendo la pana o Tu calorro .El projecte, d’altra banda, és una coproducci­ó de Mayuma amb SOM Produce, responsabl­e de grans espectacle­s musicals com ara Priscilla, Cabaret o Billy Elliot.

 ??  ?? MAYUMANA, ‘RUMBA!’
TEATRE VICTÒRIA. FINS AL 18/III
MAYUMANA, ‘RUMBA!’ TEATRE VICTÒRIA. FINS AL 18/III

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain