La Vanguardia (Català)

El futbol a la sang

Els tres germans del crac del Chelsea també són jugadors

- JUAN B. MARTÍNEZ

La mare Carine acostuma a dir que el seu fill Eden va fer els primers gols abans de néixer perquè fins als tres mesos d’embaràs ella no va deixar de vestir-se de curt a la Primera Divisió belga. Per això no és estrany que Hazard porti el futbol a la sang. El seu pare també va ser jugador semi-profession­al i els seus tres germans es dediquen al noble art de la pilota. Mentre que ell, que és el gran, brilla amb el Chelsea, Thorgan es guanya la vida al Borussia Mönchengla­dbach i Kylian ha ingressat aquesta temporada al planter del conjunt de Stamford Bridge. El benjamí del clan, Ethan, milita a les categories inferiors del Tubize, al seu país. Tota una saga que va prendre una decisió fonamental. Quan Eden (27 anys) en tenia 14 va trucar a la seva porta el Lilla, un gran equip formador. Els seus pares no s’ho van pensar i el van enviar al nord de França. Estava a només 90 quilòmetre­s de la localitat belga de Braine-le-Comte, una ciutat de 21.000 habitants on hi havia instal·lada la família i el noi es podia desenvolup­ar millor com a futbolista.

De fet Eden, mitjapunta casat amb la fantasia i que domina bé les dues cames, només ha defensat dues samarretes en l’àmbit profession­al. La del Lilla, on es va fer un home, i la del Chelsea, que el va fitxar el 2012 per 40 milions d’ euros. Am bel temps s’ ha demostrat una operació encerta dí s sima. Poc abans que s’ oficialitz­és el traspàs, Hazard es va acomiadar de la lliga francesa amb tres gols al Nancy. La particular­itat rau en el fet que, segons va explicar el seu excompany Rio Mavuba, Eden encara estava borratxo perquè la nit anterior l’equip li havia organitzat una festa perquè digués adeu amb honors.

Al Chelsea, Hazard, a qui es coneix com el Duc, ha tingut els seus moments. Bons, com els títols de lliga del 2015 i el 2017, i també conflictiu­s, com quan va discutir amb José Mourinho després d’acusar l’entrenador de fer servir una tàctica ultradefen­siva contra l’Atlètic a la Champions del 2014.

Antonio Conte sempre li ha donat la batuta de la creativita­t i ell està responent. Aquesta temporada acumula 18 gols, 3 a la Champions. Les últimes quatre jornades de la Premier ha fet cinc gols, de manera que es pot dir que arriba en ratxa al partit d’avui. “Hem d’imposar el nostre estil, també amb la pilota, i marcar gols”, va declarar ahir un calculador Hazard.

És un declarat admirador del futbol de Messi. “Per a mi és molt maco enfrontar-me a Leo. Ja ho vaig fer al Mundial i vaig perdre. Ara espero guanyar. Que em comparin amb Cristiano i Messi

És un declarat admirador de Messi però el seu ídol és Zidane, per qui llueix el dorsal ‘10’

és bonic. Si vull arribar al seu nivell he de jugar molt bé en partits com el del Barça”, va reconèixer.

Li agrada Messi, però el seu ídol no va ser cap altre que Zidane. Circulen fotografie­s en què es poden veure els tres germans grans amb samarretes de la selecció francesa de Zizou, amb el dorsal 10, que Hazard porta en honor seu al Chelsea, tot i que al principi va haver de lluir el 17 perquè l’altre era de Juan Mata. Considera l’entrenador francès el seu model. Per això quan al Madrid es fan plans apareix el rum-rum de l’estrella del Chelsea. Ell es deixa estimar perquè, ja se sap, al futbol pot passar tot.

 ?? ANDY RAIN / EFE ?? Eden Hazard durant l’entrenamen­t d’ahir
ANDY RAIN / EFE Eden Hazard durant l’entrenamen­t d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain