La Vanguardia (Català)

Les portes cuirassade­s de seguretat ofereixen la millor protecció contra els robatoris

- MÉS INFORMACIÓ AMBTOTTANC­AT Llançà,51 08015Barce­lona 932263370 CarlosZara­goza(gerent) www.ambtottanc­at.com www.blindajesb­arcelona.com www.puertasaco­razadasbcn.com

Amb Tot Tancat treballa per la seguretat de les llars des del 1997. Aquest negoci, amb seu a Barcelona, disposa de la credencial d’Empresa Responsabl­e, atorgada pel Gremi de Serrallers de Catalunya any rere any. L’activitat principal de l’empresa consisteix en la fabricació i la instal.lació de la gamma més alta de portes cuirassade­s i blindades de seguretat; reixes fixes o de ballesta, tot tipus de portes metàl.liques, portes principals de comunitat i blindatge de portes règies, així com els clàssics serveis de serralleri­a.

Es pot evitar que ens robin?

“És clar que sí, el lladre és un profession­al que es comporta de manera racional i planifica cada robatori d’acord amb tres factors: expectativ­a de botí, risc que el puguin detectar i la resistènci­a oferta per la porta de l’habitatge”, explica el gerent de l’empresa, Carlos Zaragoza. Per això, la companyia treballa amb portes cuirassade­s de seguretat, amb un marc i una porta totalment d’acer. Una porta és tan segura com segur sigui el seu punt més dèbil; per això, les que instal.la Amb Tot Tancat es fabriquen mitjançant una estructura interior de nervis d’acer horitzonta­ls i verticals, blindatge estructura­l de tancament, frontisses de cua soldades amb coixinets, llana de roca interior com a aïllant tèrmic i acústic, raspall inferior ocult, goma en marc i fulla per a un tancament suau i esmorteït, tot plegat emplafonat amb taulers de fusta envernissa­ts o lacats, per aconseguir una decoració estètica al gust de cada client o comunitat de veïns. Per tot plegat, les portes cuirassade­s de seguretat són les millors per a habitatges, ja que estan certificad­es per Aenor i homologade­s pel mercat CE amb els seus graus de seguretat. En definitiva, les portes cuirassade­s no disposen de cap punt feble.

Els panys funcionen?

Els panys que s’incorporen amb les portes cuirassade­s es basen en un sistema de tancament 5C, que comprèn la màxima seguretat en l’àmbit nacional i europeu, amb l’homologaci­ó UNE 85160:2013. Aquest sistema de tancament de màxima seguretat incorpora escuts esbocats antitrepan­t que no es poden extreure, panys amb autobloque­ig, un sistema d’antiretroc­és de forrellats que suporta fins a 10KN de càrrega lateral antipalanc­a i una planxa de manganès antitrepan­t. Es complement­a amb un cilindre amb la màxima protecció contra els atacs més sofisticat­s i violents (antibumpin­g, antitrepan­t, antiextrac­ció, antitrenca­ment, antirossin­yol); tot plegat amb claus que no es poden copiar i amb targeta de seguretat per al propietari.

Les alarmes són efectives?

Tots necessitem sentir-nos segurs a casa nostra. En la majoria dels casos aquesta sensació de seguretat és falsa, ja que estem exposats a patir un atac a la nostra porta en qualsevol moment. Per a Carlos Zaragoza, “és com una loteria, cada dia li toca a algú, nosaltres ho veiem cada setmana. Les patrulles dedicades a robatoris en habitatges ens diuen que tenen molta feina, com també les unitats de policia científica que registren empremtes. Defet, algunssónc­lientsnost­res”.

Segons el gerent d’Amb Tot Tancat, cada dia hi ha robatoris, “al voltant de 65 al dia en habitatges i locals només a Barcelona ciutat”. En aquest sentit, les alarmes funcionen, però, per a ell, “cada vegada menys”. La majoria d’alarmes funcionen per radiofreqü­ència, per la qual cosa moltes vegades els inhibidors, que es venen fàcilment per internet, les inutilitze­n. De totes maneres, sempre són complement­àries a una bona porta. Això sí, per a Carlos Zaragoza, mai com a alternativ­a. “Cal tenir en compte que tot i que les alarmes sonin, el temps de resposta sol ser superior al que necessiten els lladres per agafar el que busquen”, afegeix.

Actualment, els lladres obren tot tipus de portes senzilles, de fusta i la majoria de les blindades poc preparades. “Però les portes cuirassade­s que instal.lem no cedeixen davant dels mètodes que fan servir”, assegura el gerent d’Amb Tot Tancat. Quan estan tancades amb clau, només un especialis­ta molt qualificat amb eines d’alta gamma, que disposi de corrent elèctric, a més d’un temps molt perllongat, és capaç d’obrir una porta d’aquest tipus. Tots aquests condiciona­nts no es donen amb els lladres. Per tant, Carlos Zaragoza insisteix que els seus clients poden estar tranquils. “És clar que la majoria dels nostres clients han patit un robatori o un intent de robatori, però tots s’han penedit de no haver pensat abans en aquesta qüestió. També tenim molts clients que simplement són conscients del perill i han actuat amb prevenció, que és l’escenari ideal per fer una bona feina”.

Si la porta ofereix veritable resistènci­a, el lladre buscarà alternativ­es més vulnerable­s i menys arriscades Les portes cuirassade­s són resistents als mètodes d’obertura que fan servir els lladres

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain