La Vanguardia (Català)

Antonina Rodrigo

ESCRIPTORA

- Paloma Arenós

L’escriptora Antonina Rodrigo, especialis­ta en la II República, la Guerra Civil i l’exili, va presidir ahir l’acte celebrat a Sabadell per diversos artistes reivindica­nt la figura i l’obra d’Antonio Machado, mort ara fa 79 anys.

Després de 79 anys de morir a l’exili a Cotlliure, un grup d’artistes, acompanyat­s de representa­nts veïnals de Can Rull i la Roureda, polítics i entitats culturals, van retre ahir a la tarda a Sabadell un emotiu homenatge al poeta sevillà Antonio Machado. La trobada, a què van assistir un centenar de persones, va ser a la plaça del mateix nom de l’escriptor, que va ser el centre de la polèmica l’estiu passat perquè un informe sobre el nomenclàto­r local suggeria retirar el seu nom dels carrers per “espanyolis­ta”.

En una tarda freda, l’escriptora Antonina Rodrigo, especialis­ta en la república, la Guerra Civil i l’exili, va presidir l’escenari embolicada amb una manta de la bandera tricolor: vermell, groc i lila. L’acompanyav­en l’actor Josep Maria Roviralta, el cantaor Cristian Saucedo i el guitarrist­a Pablo Marín, que van interpreta­r poemes de Machado. El periodista Josep Ache va presentar l’acte.

Rodrigo, que va ser parella del desaparegu­t escriptor Eduard Pons Prades, va recordar que fa més de mig segle que van contribuir a l’homenatge que cada últim diumenge de febrer es fa a Machado a la tomba del cementiri de Cotlliure. Demà passat, com molts altres admiradors, tornarà a recordar la seva obra i la seva lluita.

 ??  ??
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? L’escriptora Antonina Rodrigo i l’actor J.M. Roviralta
LLIBERT TEIXIDÓ L’escriptora Antonina Rodrigo i l’actor J.M. Roviralta
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain