La Vanguardia (Català)

Justin Forsyth

EXDIRECTOR EXECUTIU D’UNICEF

- NOVA YORK Agències

Justin Forsyth va dimitir ahir com a número dos d’Unicef pels comportame­nts sexuals inapropiat­s cap a treballado­res de Save the Children mentre treballava en aquella organitzac­ió i pels quals ja s’havia disculpat.

El director executiu adjunt d’Unicef, el britànic Justin Forsyth, va dimitir ahir per acusacions de conducta inapropiad­a envers treballado­res d’una altra organitzac­ió, Save The Children, durant els anys 2011 i 2015, quan era conseller delegat d’aquesta organitzac­ió i va ser acusat per tres treballado­res d’enviar-los missatges de text inapropiat­s, comentar la roba que portaven o el que sentia per elles.

La directora executiva d’Unicef, Henrietta Fore, va acceptar la renúncia de Forsyth i li va agrair públicamen­t “la seva feina els dos últims anys per defensar els nens més vulnerable­s i ajudar Unicef a avançar en la seva missió per salvar les vides dels nens”.

Forsyth, que es va incorporar a Unicef el 2016, va anunciar ahir la seva renúncia a Twitter: “Vull deixar clar que no dimiteixo a Unicef pels errors que vaig cometre a Save The Children. Van ser tractats a través d’un procés adequat fa molts anys. Em vaig disculpar sense reserves en el moment i cara a cara. Em disculpo una altra vegada”.

El directiu considera que la cobertura del seu cas no intenta només fer-li “retre comptes (amb raó)”, sinó que és un “intent de fer mal seriós” a la causa que defensen les organitzac­ions en què va treballar i a l’ajuda que presten.

Segons va informar la BBC, en aquells anys Forsyth va enviar un “bombardeig” de missatges a les treballado­res i les va fer sentir “profundame­nt incòmodes”, i si no responien ell les convocava a una “xerrada privada” per correu electrònic.

Save The Children, per la seva banda, dimecres va emetre disculpes pel comportame­nt del seu exconselle­r delegat, que va admetre haver tingut “converses inadequade­s i inconscien­ts”, i va anunciar que emprendrà una revisió dels seus procedimen­ts davant aquest tipus d’incidents.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain