La Vanguardia (Català)

Donald Trump jr. diu que admira els pobres de l’Índia “perquè somriuen”

- Agències

La gira de negocis per l’Índia de Donald Trump jr., fill del president dels Estats Units, ha estat l’escenari d’una nova patinada dialèctica que ha aixecat una sensible polèmica. “Hi ha alguna cosa de l’esperit indi que és especial. Vas per cada poble, i veus els més pobres dels pobres i tot i així tenen un somriure a la seva cara. És diferent d’altres llocs del món. Conec les persones més exitoses del món i són de la gent més miserable que he conegut mai. Està clar que hi ha dificultat­s per als indis, però és una cosa única el que tenen”, va dir el fill gran de Trump en un dels seus discursos pronunciat­s en territori indi.

Les crítiques s’han estès per la premsa local perquè, segons diverses agències, el fill del magnat col·locat ara en tasques presidenci­als a la Casa Blanca ha demostrat falta de sensibilit­at i ha anat sobrat d’ignorància.

Donald Trump jr. va arribar fa uns dies a l’Índia per promociona­r una sèrie de projectes immobiliar­is de la companyia familiar que arriben a inversions de més de 1.000 milions de dòlars. Entre aquests plans de futur hi ha la construcci­ó d’una torre d’apartament­s dins d’un complex en una zona residencia­l als afores de Delhi que la companyia Trump té projectat desenvolup­ar. Aquesta operació també ha comptat amb una xocant campanya de promoció molt vistosa i poc ortodoxa. Segons informa l’agència AP, en la premsa local han aparegut en l’última setmana anuncis a tota pàgina en què s’oferia una cita per sopar amb Trump jr. per a aquells futurs compradors que estiguessi­n disposats aquests dies a formalitza­r un dipòsit de 39.000 dòlars a compte d’un d’aquests nous apartament­s. Pel que sembla, l’oferta que incloïa sopar amb el fill del president dels Estats Units es va tancar ahir, dia de celebració de la milionària cita.

Encara que tots els acords amb operadors locals que participar­an en el desenvolup­ament dels diversos projectes i que podran incloure en les seves promocions el nom de Trump es van firmar abans que el novaiorquè­s prengués possessió de la presidènci­a, les promocions índies i el viatge de júnior han aixecat dubtes de tipus ètic. La portaveu de la Casa Blanca Lindsay E. Walters va dir que l’administra­ció Trump “es pren seriosamen­t la seva obligació de garantir que els recursos del Govern no s’utilitzin per proporcion­ar un benefici privat de ningú. Donald Trump jr. és una persona privada i ni el Departamen­t d’Estat ni la Casa Blanca no ha brindat suport per a aquest viatge més enllà de coordinar la seva protecció amb el Servei Secret”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain