La Vanguardia (Català)

El president indonesi abona a l’Estat un disc de Metallica regalat

- Hong Kong. Correspons­al ISIDRE AMBRÓS

El president d’Indonèsia, Joko Widodo, va donar ahir tot un exemple d’honestedat en un país amb alts nivells de corrupció. Sense pensar-s’ho dues vegades va abonar el preu d’un disc del grup nord-americà de heavy metal Metallica que li va regalar el primer ministre de Dinamarca, Lars Lokke Rasmussen, en la visita que va fer al novembre al país asiàtic.

El mandatari del país de les 17.000 illes va decidir fer aquest pas i pagar 11 milions de rupies (654 euros al canvi actual) a l’Agència d’Erradicaci­ó de la Corrupció per evitar-se un conflicte d’interessos i poder gaudir de l’obsequi que li va fer Rasmussen.

I és que el detall amb què el primer ministre danès va obsequiar Jokowi, com el denominen popularmen­t els indonesis, era molt personal. Sabedor Rasmussen del seu entusiasme pel grup Metallica, li va regalar una edició limitada del mític Master of puppets , un dels àlbums més aclamats del mític grup dels Estats Units, publicat el 1986, amb una dedicatòri­a del bateria del grup, el danès Lars Ulrich.

En aquell moment, Jokowi va agrair l’obsequi i va comunicar a l’agència anticorrup­ció indonèsia la recepció del regal, que el passat 31 de gener va catalogar com a part de l’inventari estatal, segons va informar el diari The Jakarta Post. Una vegada completat el tràmit, Jokowi va demanar abonar el preu de l’àlbum per poder quedar-se’l i gaudir de la música del seu grup favorit.

El gest del president indonesi va ser elogiat pels responsabl­es de l’agència anticorrup­ció. “No es tracta dels diners abonats, sinó

Joko Widodo va abonar 654 euros a l’agència anticorrup­ció per tenir l’àlbum que li va regalar el premier danès

de prendre consciènci­a de forma consistent sobre la corrupció, fins i tot en les qüestions més petites”, va declarar el portaveu de l’esmentat organisme, Febri Diyansyah, qui no va dubtar a posar al president indonesi com a exemple per a altres alts càrrecs del país que també reben obsequis.

Amb tot, no és aquesta la primera ocasió que l’afició de Jokowi per Metallica topa amb l’agència anticorrup­ció. El 2013, quan era governador de Jakarta, va decidir lliurar a les autoritats un baix amb la dedicatòri­a del baixista del grup, Robert Trujillo, que aquest li havia regalat quan va passar per la capital indonèsia durant la gira mundial del grup.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain