La Vanguardia (Català)

Demanar el préstec a Coop57 ha estat molt fàcil”

-

L’escola Nou Patufet va néixer el setembre de 2015 després que els propietari­s de l’escola concertada Patufet, situada a Gràcia, decidissin tancar-la. “En aquells moments, més de 200 alumnes es van quedar sense escola, i els treballado­rs de l’antic centre educatiu vam proposar crear una nova empresa i oferir una oferta educativa de qualitat i laica al barri”, explica Francesc Granada, director de Nou Patufet i president del consell rector de la cooperativ­a.

La millor manera que van trobar per tirar endavant el nou projecte va ser crear una cooperativ­a de treball associat. Es van posar en contacte amb Coop57, i el primer finançamen­t va ser possible gràcies a la capitalitz­ació de l’atur dels treballado­rs de l’antiga escola.

“Però per desenvolup­ar el model d’escola que volem, basat en el treball per projectes –continua Granada–, ens calia poder agrupar l’educació infantil, que ara tenim repartida en dos edificis, en un de sol”. Per condiciona­r el nou local d’infantil, la cooperativ­a Nou Patufet ha demanat a Coop57 un préstec de 400.000 euros en el marc del conveni signat amb l’Ajuntament, on aquest assumeix el 50% del risc de l’operació. “Demanar el préstec ha estat molt fàcil, i treballem amb Coop57 perquè un dels nostres compromiso­s és donar a conèixer el món cooperatiu, en el qual creiem”, conclou el director de Nou Patufet.

 ??  ?? FRANCESC GRANADA, DIRECTOR I PRESIDENT DEL CONSELL RECTOR DE NOU PATUFET
FRANCESC GRANADA, DIRECTOR I PRESIDENT DEL CONSELL RECTOR DE NOU PATUFET

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain