La Vanguardia (Català)

La banca ètica, en xifres

-

Préstecs concedits i estalvi recollit per part de la banca ètica a tot tipus d’entitats. Dades de l’Estat espanyol, en milers d’euros, de 2011 a 2016 tecs, nou han estat per a cooperativ­es de treball associat i dos per a associacio­ns. Tots ells s’han atorgat a entitats de nova creació que han generat conjuntame­nt 75 llocs de treball. “Els projectes finançats són molt diferents i formen part d’àmbits molt diversos, Entre els projectes finançats hi ha cooperativ­es de l’àmbit de la cultura i l’arquitectu­ra, entre altres el que demostra que l’economia social i solidària cada vegada està més present en la nostra societat; si l’objectiu és crear una economia diferent, anem pel bon camí”, remarca Xavier Teis.

PROJECTES DE TOTA MENA

Entre els projectes finançats trobem La Carbonera, una llibreria situada al Poble Sec que, a més de vendre llibres, organitza tota mena d’activitats; Labaula, una cooperativ­a d’arquitecte­s ubicada a Sant Gervasi; Nou Patufet, una escola cooperativ­a del barri de la Vila de Gràcia, i el gimnàs Sant Pau, tota una institució social i esportiva del Raval, a Ciutat Vella, entre altres. “Davant de l’èxit en els primers mesos d’aplicació del fons, de cara a un futur pròxim ens plantegem la possibilit­at d’ampliar els esforços destinats a aquest acord amb el consistori”, apunta el responsabl­e de Comunicaci­ó de Coop57.

 ??  ?? FONT: BARÒMETRE FINANCES ÈTIQUES, OBSERVATOR­I DE LES FINANCES ÈTIQUES DE FETS, MAIG 2016
FONT: BARÒMETRE FINANCES ÈTIQUES, OBSERVATOR­I DE LES FINANCES ÈTIQUES DE FETS, MAIG 2016
 ??  ?? 171 milions d’euros de
capital, amb un increment del 17,94%
respecte al 2015
236.341 clients i/o usuaris de banca ètica, amb un increment del 9,97%
respecte al 2015
6,12%
de morositat, mentre que a la banca
tradiciona­l és del
9,11%
171 milions d’euros de capital, amb un increment del 17,94% respecte al 2015 236.341 clients i/o usuaris de banca ètica, amb un increment del 9,97% respecte al 2015 6,12% de morositat, mentre que a la banca tradiciona­l és del 9,11%

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain