La Vanguardia (Català)

Pamela Anderson inicia una campanya per normalitza­r la menopausa

L’actriu, defensora dels animals, posa en marxa una nova campanya ara que arriba a la maduresa

- BEGOÑA CORZO Barcelona

“Feia el sopar i no venia ningú. Em sentia sola. Em pensava que la meva vida s’havia acabat. Els meus fills s’estaven independit­zant, i tenia la síndrome del niu buit. Hormones, febre, canvis d’humor... Em passava de tot”. Qui ho diu és tota una icona de la sensualita­t. La vigilant de la platja Pamela Anderson ha arribat, als 50 anys, a la menopausa. I, lluny d’amagar la seva maduresa, s’ha proposat ajudar, amb la seva experiènci­a, altres dones que passen per un moment tan decisiu.

“Hi havia alguna cosa que estava canviant –continua explicant al diari Daily Mail–. Ara em sento molt sensible, molt poètica, molt fosca i molt somniadora”. Anderson considera que les dones al climateri haurien de rebre més atenció dels seus.

Quan va començar el seu procés, l’actriu vivia a Malibú. Un any i mig després ha posat a la venda la seva mansió i està instal·lada a Marsella amb el seu nòvio, el jugador de futbol Adil Rami, 18 anys més jove que ella. “Ell em diu: ‘Va, home, en deus tenir 30, no 50. Ensenya’m el carnet de conduir. És impossible. Impossible! Hi ha milers de dones més joves que tu. Com t’ho fas?’”, va explicar Pamela Anderson a la publicació britànica. L’actriu, famosa arreu del món perquè és la dona amb més portades Playboy i perquè va ser una vigilant de la platja espaterran­t, també és reconeguda perquè acostuma a parlar sense embuts. En la seva última visita a Espanya, al desembre, per al programa Chester, de Risto Mejide, va deixar anar algunes frases contundent­s: “Sortir a la portada de Playboy és afalagador. Però no és aconseguir el Nobel de la Pau”. O, sobre la seva experiènci­a amb Harvey Weinstein: “Sempre et diuen que pugis a l’habitació d’algú. Cal ser llesta i saber esquivar”. Fins i tot va opinar sobre Catalunya: “La gent ha de poder decidir. Estic a favor que la gent faci el que vulgui fer”. Una posició potser influïda per la seva relació amb Julian Assange, que visita amb assiduïtat al seu refugi de l’ambaixada equatorian­a a Londres. “Parlem de qüestions d’abast mundial. Hi solc passar tres o quatre hores, prenc moltes notes i té una perspectiv­a molt interessan­t de les coses. Viure tancat durant cinc anys en aquella habitació petita i tenir encara aquest ànim, aquest esperit...”, ha explicat. Però no ha revelat si mantenen o han mantingut una relació sentimenta­l.

Anderson, que és vegetarian­a des de molt jove i membre de l’organitzac­ió PETA (Persones pel Tracte Ètic dels Animals) és una animalista molt activa, i la seva lluita l’ha portat a enfrontar-se, fins i tot, a una de les grans cadenes de menjar ràpid, KFC, que acusa de maltractar pollastres. També ha advocat contra la caça furtiva i la venda d’espècies exòtiques per internet.

A les seves lluites suma ara donar visibilita­t a les dones madures explicant la seva experiènci­a amb la menopausa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? CUATRO ??
CUATRO
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain