La Vanguardia (Català)

Culpables els acusats del crim que va causar l’èxode de la Mina

Al principal acusat se li atribueix un delicte d’assassinat amb traïdoria i s’enfronta a una pena de 22 anys de presó

- TONI MUÑOZ Barcelona

La justícia va començar ahir a recosir la ferida del barri de la Mina condemnant els tres implicats en el crim d’un jove d’un clan rival que va desencaden­ar un èxode massiu a la Mina. Fins a cinc-centes persones del clan dels Pelúos van haver de fugir del barri per por de les represàlie­s que van infondre els familiars de la víctima, pertanyent­s al clan dels Baltasares.

Els nou membres del jurat popular van emetre ahir el seu veredicte i van declarar culpables els tres acusats del crim, tot i que els van atorgar un grau de participac­ió diferent a cadascun d’ells. Van considerar provat que el 24 de gener del 2016 el principal acusat, Luis C., va apunyalar Daniel U., de 28 anys, al bar Nirvana del Port Olímpic aprofitant-se de la indefensió que li causava l’estat d’embriagues­a en què estava la víctima. Li va clavar un ganivet de 18 centímetre­s de llarg i 4 d’ample al tors, que li va perforar l’artèria toràcica i li va causar la mort.

La baralla va començar per una discussió entre la víctima i un altre dels acusats que va portar aquest darrer a clavar-li un cop de puny. Després s’hi van afegir els altres dos imputats, que el van agredir colpejant-lo amb gots de vidre fins que un d’ells li va clavar la punyalada mortal.

El jurat considera que el jove que va participar en la baralla va incórrer en un delicte de lesions amb element perillós, per la qual cosa la Fiscalia demana una pena de cinc anys de presó. Per a l’imputat que va iniciar la discussió, la Fiscalia sol·licita el pagament d’una multa.

El tribunal no ha donat validesa a les versions que van deixar els tres acusats, que van assegurar que després de l’enfrontame­nt inicial van marxar del bar sense adonar-se del que havia passat. El principal acusat va ser detingut dies després al País Basc i va dir que les ferides que presentava en una mà van ser conseqüènc­ia de la pluja de vidres que hi va haver al local arran de la baralla inicial. L’endemà al matí, quan la notícia sobre la mort de Daniel U. corria com la pólvora i ja s’apuntava que els sospitosos pertanyien al clan dels Pelúos, els membres del clan van iniciar la fugida davant la set de revenja que eren capaços d’infondre els Baltasares, un dels clans predominan­ts de la Mina. Moltes d’aquelles famílies es van haver d’instal·lar en poblacions del Maresme, on van ocupar habitatges i segones residèncie­s. Molts encara no han pogut tornar.

 ?? POL SOLÀ / ACN ?? Els tres acusats escoltant la lectura del veredicte a l’Audiència
POL SOLÀ / ACN Els tres acusats escoltant la lectura del veredicte a l’Audiència

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain