La Vanguardia (Català)

‘La Vanguardia’, premiada pels seus reportatge­s de tecnologia La Nit de les Telecomuni­cacions valora la divulgació de les TIC

- BARCELONA

La secció de Tendències de La Vanguardia ha estat distingida amb el premi a la Comunicaci­ó i Divulgació de les TIC que concedeix l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomuni­cacions i el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtic­a de Catalunya. El jurat, format per profession­als i autoritats de reconegut prestigi, ha valorat que les informacio­ns i anàlisis publicades en aquest diari sobre el sector digital ofereixen “una constant mirada en l’impacte de les noves tecnologie­s en la nostra societat des de totes les perspectiv­es possibles”. La Vanguardia va rebre el guardó durant la 23a edició de la Nit de les Telecomuni­cacions i la Informàtic­a, que es va celebrar ahir a L’Auditori de Barcelona davant d’un miler de convidats i que arriba quatre dies abans de l’arrencada del Mobile World Congress.

El jurat va concedir la màxima distinció d’aquesta convocatòr­ia a la fundadora i CEO d’Anteverti, a més d’impulsora de les smart cities, la informàtic­a Pilar Conesa, la primera dona a rebre el premi d’honor de la Nit. El premi Salvà i Campillo a la personalit­at destacada va ser atorgat ex aequo a Ana Ripoll, presidenta de l’Associació Bioinformà­tics Barcelona (BIB), i Andreu Veà, pioner d’internet i emprenedor. Per la seva part, el premi Alan Turing al CIO de l’any va destacar la tasca profession­al de Miguel Ángel Iglesias, de Volkswagen Group España Distribuci­ón. Pel que fa al premi Salvà i Campillo a l’emprenedor­ia, el reconeixem­ent va ser per a Mònica Roca, enginyera de Telecomuni­cacions amb més de 20 anys d’experiènci­a en el camp espacial. I el premi Alan Turing al compromís social va recaure en la doctora en Telecomuni­cacions Eva Vidal, per la seva tasca a l’hora d’incorporar el concepte de sostenibil­itat en l’àrea TIC.

La multinacio­nal Cisco va tornar a participar a la Nit i va reconèixer, amb el seu premi a la Transforma­ció Digital, la tasca de la Diputació de Barcelona, mentre que al final de la gala es va retre homenatge a tres entitats que commemoren els 50 anys d’història: ATI, Feceminte i Secartys. El president del Parlament, Roger Torrent, va clausurar la cerimònia.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Susana Quadrado, entre Francesca Bria i Juan Pablo Peñarrubia, rep el premi a La Vanguardia
XAVIER CERVERA Susana Quadrado, entre Francesca Bria i Juan Pablo Peñarrubia, rep el premi a La Vanguardia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain