La Vanguardia (Català)

Fidel als orígens

NEUS CAÑARDO COROMINAS (1930-2018) Filla del primer ídol de la Volta Ciclista a Catalunya

- RUBÈN PERIS President de la Volta a Catalunya

En la darrera edició de la Volta Ciclista a Catalunya, l’any 2017, emergia la figura del jove Marc Soler, el ciclista vilanoví que es va presentar internacio­nalment aconseguin­t la tercera posició de la classifica­ció final, darrere de dues estrelles confirmade­s com Alejandro Valverde i Alberto Contador.

Al podi de Barcelona, després de l’etapa al circuit de Montjuïc, Marc Soler rebia el premi de millor català de la Volta, i ho feia de mans d’algú molt especial i vinculat a la ronda catalana, una il·lusionada Neus Cañardo.

Filla del mític ciclista Marià Cañardo, la Neus va morir a 88 anys aquest dimecres, i deixa una vida plenament vinculada al món de l’esport, i no només en el ciclisme per herència paterna, sinó també com a personalit­at destacada en l’àmbit de la natació, com a directiva de la Federació Catalana de Natació en diverses etapes i com a membre rellevant del CN Barcelona i del CN Sant Andreu.

De caràcter extraverti­t, jovial i sempre disposada a col·laborar, Neus Cañardo va viure el ciclisme des de ben petita, seguint el seu pare a les curses i en especial a la seva carrera predilecta, la Volta, en què era habitual veure Cañardo al podi amb la seva filla als braços.

I és que Cañardo va conquerir la Volta un total de set vegades (1928, 1929, 1930, 1932, 1935, 1936 i 1939). Ara com ara el rècord del ciclista d’Olite encara continua vigent, en un palmarès en què brillen noms de la talla de Miguel Indurain, Eddy Merckx, Luis Ocaña, Jacques Anquetil o més recentment Alejandro Valverde o Nairo Quintana.

Pel seu tarannà, trajectòri­a i per la seva passió pel ciclisme, Neus Cañardo va voler continuar vinculada a l’esport i deixava la seva empremta a la Volta en el lliurament dels premis mostrant la seva amable cara davant de grans campions.

Aquest 2018 el millor ciclista català trobarà a faltar la tendresa de la Neus, així com tot el món esportiu.

Vinculada a l’esport per tradició familiar, mantenia forts vincles amb el ciclisme i amb la natació

 ?? FBO ??
FBO

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain