La Vanguardia (Català)

Revenja embogidora

- Lluís Bonet Mojica

En la sombra

Direcció: Fatih Akin Intèrprets: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar Producció: Alemanya-França, 2017. 106 min. Drama

Diane Kruger va ser premiada l’any passat com a millor actriu al Festival de Canes per la seva impactant i sòlida recreació de la turmentada protagonis­ta d’En la sombra. Una pel·lícula multicultu­ral que també reflecteix la gradual pèrdua d’identitat de la nostra societat, cada vegada més immersa en la immediates­a, les falses aparences i la banalitat. Es tracta del nou treball rere la càmera del cineasta Fatih Akin. Fill de pares turcs i nascut a Alemanya, el 2004 es va revelar internacio­nalment quan va guanyar l’Ós d’Or a Berlín per la seva pel·lícula Contra la pared, excel·lent immersió en el món de la comunitat turcoalema­nya i el tema de la xenofòbia.

La felicitat es pot esfondrar en un instant. És el que li passa a la protagonis­ta, una alemanya feliçment casada a Hamburg amb un turc i mare d’un nen. Viuen una excel·lent relació, allunyada dels vicis d’altres temps. Però la seva parella i el nen moriran a conseqüènc­ia de l’atemptat perpetrat per un grup neonazi.

La pel·lícula està estructura­da en tres capítols. Mentre que l’obertura i el tancament mostren una destacada fortalesa argumental, el capítol intermedi ens torna al tema judicial, tan àmpliament abordat al llarg de la història del cinema.

El personatge representa­t per Diane Kruger viatja als fantasmes d’un passat que semblava definitiva­ment superat. Però reapareixe­n drames com el de la droga i altres excessos que havien marcat la seva existència en temps foscos.

Després d’un aspre itinerari entre l’autodestru­cció i l’oblit mai possible, aquesta dona erràtica culminarà la seva revenja contra els qui han destruït la seva família i el seu dia a dia. /

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain