La Vanguardia (Català)

Dansa contra futbol

El Mercat de les Flors acull ‘La partida’, en què Vero Cendoya confronta art i esport

- ALBA JUANOLA Barcelona

El Mercat de les Flors estrena avui –fins diumenge– l’espectacle de la coreògrafa Vero Cendoya La partida, en què es combinen dos mons oposats: la dansa i el futbol. En escena hi ha cinc ballarines, cinc futboliste­s profession­als i un àrbitre per buscar la convivènci­a i el diàleg artístic entre les dues discipline­s. Amb una banda sonora en directe composta i interpreta­da per la violinista Adele Madau i una secció de vent, els protagonis­tes s’enfronten i creen una coreografi­a molt física però alhora delicada.

La funció està inspirada en la pel·lícula italiana L’arbitro (2013), de Paolo Zucca, que reflexiona sobre els valors socials i els límits que hi ha entre l’esport i l’espectacle. La directora catalana ha volgut evidenciar les diferèncie­s i les similituds entre “l’opi del poble” i la dansa contemporà­nia, un art que des del seu naixement lluita per atreure nous públics. Cendoya, que s’ha format al Teatre de Barcelona i a la Trisha Brown Dance Company de Nova York, vol representa­r el conflicte entre l’“esport comú” i l’“art eloqüent”. A més a més, vol que el públic (que se situa al voltant simulant les grades d’un camp de futbol) es pregunti si la dansa contemporà­nia podria arribar a ser un fenomen de masses com ho és el futbol.

La partida ha guanyat reconeixem­ents, com el premi al Millor Espectacle de la Fira de Tàrrega 2015 (on es va estrenar) i el premi de la Crítica 2015 en la modalitat d’arts de carrer, entre d’altres.

 ??  ?? LA PARTIDA
MERCAT DE LES FLORS. 20 HORES
LA PARTIDA MERCAT DE LES FLORS. 20 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain