La Vanguardia (Català)

“No he deixat de lluitar mai”

Sergi Roberto recomana als joves del planter que no mirin altres ofertes

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Va ingressar a la Masia amb 12 anys, i ahir va firmar una ampliació del contracte fins als 30. Sergi Roberto (26) sabia que el camí fins al primer equip del Barcelona és llarg i ple d’obstacles, però va perseverar i no va voler escoltar els persistent­s cants de sirena. Fins a la consolidac­ió. “Dins del cap tenia molt clar que seria molt difícil. Els partits en què no anava convocat aprofitava per entrenarme i millorar, per posar-me en forma per estar al màxim nivell. Van ser moments complicats, però, si continuava treballant, l’oportunita­t havia d’arribar. Amb feina i paciència, va arribar el moment”.

Roberto, l’últim representa­nt de la Masia en un equip d’estrelles, és un exemple per als aspirants que somien fer el pas des de les categories inferiors. I té un missatge per a ells: “Si de debò volen triomfar al Barça, que no deixin de lluitar. No és gens fàcil ser en un equip com aquest, en què hi ha els millors jugadors del món. Que deixin de mirar altres ofertes i, si de debò volen triomfar al Barça, tinguin paciència, perquè al final l’oportunita­t arribarà”.

L’oportunita­t de Roberto va arribar com a conseqüènc­ia d’una conjunció de factors. L’exemple dels Xavi, Puyol, Iniesta, Messi, Busquets, homes d’un sol club, és fonamental. “Encara soc jove, però estaria encantat de quedar-me al Barça tota la vida. Esperem que no sigui l’última renovació”, afirma. “Jo vaig tenir ofertes d’altres equips i vaig decidir lluitar pel meu somni, que era ser al primer equip del Barcelona”. D’altra banda, la seva polivalènc­ia li ha permès cobrir eventualit­ats tant al mig del camp com a la defensa o la davantera fins que es va apropiar del lateral dret. “El més difícil era ser a la banqueta o veient-ho des de casa”, explica respecte a la seva reconversi­ó. A més a més, la feina, la paciència i un comportame­nt irreprotxa­ble han acabat per convertir Sergi Roberto en “una peça fonamental per al futur del nostre equip”, segons definició de Josep Maria Bartomeu.

Fa tres anys encara va ser un jugador intranscen­dent, però en la segona campanya de Luis Enrique es va començar a disparar la seva aportació. Ara Roberto ha intervingu­t en 34 dels 39 partits de la temporada, i la seva carrera ja presenta fites que perduraran en la memòria del barcelonis­me. “Aquell gol em va canviar bastant; la gent, quan em veu pel carrer, me’l recorda”, explica sobre la diana que va culminar la increïble remuntada contra el PSG (6-1) als vuitens de l’última Lliga de Campions. Bartomeu hi afegeix la cursa de Roberto que va culminar Messi amb el gol del triomf (2-3) al temps afegit del clàssic del Bernabeu del curs passat.

Roberto situa la pròxima parada al Mundial de Rússia: “Ho tinc molt a prop, i espero poder continuar jugant així de bé perquè en Julen [Lopetegui] em doni l’oportunita­t de participar-hi”.

 ?? DAVID AIROB ?? Sergi Roberto i Josep M. Bartomeu a l’acte de renovació del jugador
DAVID AIROB Sergi Roberto i Josep M. Bartomeu a l’acte de renovació del jugador

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain