La Vanguardia (Català)

Presó per a Rúben Semedo

- SALVADOR ENGUIX València

El Vila-real no hauria contractat mai Rúben Semedo si hagués sabut que podia tenir una conducta tan violenta. Però quan, a l’estiu, els groguets es van emportar el defensa de l’Sporting de Lisboa, per 14 milions d’euros, no tenien constància que el jugador hagués estat actor de cap episodi propi de la fatxenderi­a de les bandes de carrer. Els fets recents, però han descobert un personatge molt agressiu, capaç de protagonit­zar episodis delictius d’enorme gravetat que han generat alarma i que l’han portat a trepitjar la presó.

Així ho va decidir ahir un jutge de Llíria, que va decretar presó preventiva sense fiança contra el portuguès. El defensa del Vilareal està acusat dels delictes d’homicidi en grau de temptativa, lesions, amenaces, detenció il·legal, tinença il·lícita d’armes i robatori amb violència. Segons una denúncia presentada el 12 de febrer, el futbolista i dos amics més van intimidar, agredir i robar un conegut. La Guàrdia Civil va donar crèdit a la denúncia i dimarts al matí va detenir Semedo al seu xalet de Bétera, el Camp de Túria, i va ser traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil al barri de Patraix de València, abans de ser posat en disposició judicial.

El relat de fets és terrible: Semedo i dos individus més presumptam­ent van pegar amb bats de beisbol la seva víctima, i el jugador el va apuntar amb la seva pistola al cap i li va dir que el mataria. I fins i tot van amenaçar de tallar-li un dit. Un dels agressors és cosí de Semedo.

Al Vila-real ningú no entén què ha passat amb Semedo. Els groguets volien un bon defensa per substituir Mateo Musacchio, que va marxar al Milan l’estiu passat. L’equip tècnic del Vila-real ha demostrat durant anys la seva capacitat observador­a: estudien al detall els fitxatges i, com a norma, solen donar resultats excel·lents. Rúben Semedo, de 23 anys, era perfecte per cobrir aquesta necessitat. Arribava, a més, després de brillar a la Champions.

Òbviament, el club groc va estudiar en profundita­t la seva vida privada a Lisboa. No hi havia res d’estrany, més enllà d’una multa impagada. Casat, pare d’un nen i amb pis comprat a la capital portuguesa. Tot normal. Ni tan sols hi havia, segons fonts del Vila-real, sospites de vida nocturna accelerada o conductes semblants, que han portat tants jugadors de Primera Divisió a destrossar la seva carrera esportiva.

En aquest context, el fitxatge d’aquest defensa de gairebé 1,90 metres semblava una decisió ben argumentad­a, en l’aspecte tècnic i en l’humà. I s’esperava que pogués fer una excel·lent campanya en un club que anhela tornar a jugar la Champions i recuperar les

CONDUCTA ESTRANYA Fonts del Vila-real no entenen què li passa a un jugador que no va donar problemes anteriorme­nt

UN FITXATGE CAR El Vila-real va pagar 14 milions d’euros per Semedo, el fitxatge més car d’un defensa a l’equip

glòries de fa una dècada.

El 29 d’octubre hi va haver un primer senyal d’alarma. Rúben Semedo havia anat a una discoteca de València i cap a les sis del matí li va trencar una ampolla a un altre jove, segons va denunciar la víctima la policia. Aquell primer episodi es va interpreta­r com un xoc nocturn i no va tenir conseqüènc­ies per al jugador, ni en el sentit esportiu ni en el penal.

El segon episodi ja va ser més greu. Va passar un mes després, el 19 de novembre, cap a les vuit del matí. El jugador del Vila-real va encanonar un empleat d’una discoteca del centre de València. Segons el relat de la víctima, a Semedo li van demanar que abandonés la sala a l’hora de tancar, i ell s’hi va negar. El van forçar a sortir. El defensa va anar cap al cotxe, va agafar una pistola i va esperar que sortís l’empleat de la discoteca. Mentre l’encanonava li va prendre el telèfon mòbil perquè no pogués trucar a la policia.

El Vila-real ja es va començar a preocupar. Paral·lelament, el jugador tenia problemes de salut que li impedien de jugar partits, com ara una lesió a la cama dreta. Però aquestes malalties no sembla que li hagin impedit de continuar navegant per la nit valenciana amb una conducta pròpia d’un gàngster. Fins que, fa pocs dies, va ser protagonis­ta d’un episodi que podria posar fi definitiva­ment a la seva carrera esportiva.

El Vila-real, cansat d’aquests episodis, havia obert un expedient al jugador. Tot i això, no hi ha una interpreta­ció clara de què li ha passat a un home que ho podia ser tot al conjunt groc i que està protagonit­zant una baixada als inferns. Els delictes de què ha estat acusat són molt greus, i podrien comportar una llarga estada a la presó, amb la qual cosa la història de Semedo deixaria de ser un relat d’èxit per convertir-se en un malson del qual l’únic responsabl­e seria el defensa portuguès. Una pena.

 ?? MANUEL BRUQUE / EFE ?? Detingut
El jugador, emmanillat, és portat davant el jutge de Llíria, que ha decretat presó preventiva sense fiança per diversos
delictes
MANUEL BRUQUE / EFE Detingut El jugador, emmanillat, és portat davant el jutge de Llíria, que ha decretat presó preventiva sense fiança per diversos delictes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain