La Vanguardia (Català)

Macsa compra Halo, fabricant britànic de làsers per a la indústria

- MAR GALTÉS

Macsa ID, empresa de solucions de traçabilit­at, codificaci­ó i marcatge en làser especialit­zada en la indústria del packaging, ha adquirit Halo Lasers, empresa britànica especialit­zada en marcatge industrial, un mercat en el qual Macsa ha començat a introduir-se i la mida del qual al món ofereix grans oportunita­ts de creixement.

Macsa, amb seu a Sant Fruitós de Bages (el 2015 va comprar la que era la seu de Caixa Manresa), assegura que és una de les cinc principals empreses del món en codificaci­ó i marcatge per làser; té seus pròpies a la Xina, Portugal i Singapur. A partir d’ara, la seu de Halo Lasers a Shefford serà la filial britànica del grup.

Fa nou anys que Macsa, que ocupa unes 140 persones, creix a doble dígit: un 12% el 2017, fins a assolir unes vendes de 36 milions d’euros. Halo, per la seva part, amb una plantilla de 8 persones, aportarà al grup un negoci d’un altre milió d’euros, segons explica l’empresa.

Macsa va ser creada el 1983 per Jordi Piñot, actual president i màxim accionista, com una escissió d’una empresa familiar creada el 1910 per a la fabricació de segells de goma. Macsa fabrica maquinària per marcar envasos amb làser (com la data de caducitat a la tapa del iogurt) i els seus clients són empreses d’alimentaci­ó, cosmètica, farmacèuti­ques, automoció o electrònic­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain