La Vanguardia (Català)

EL DIETARI D’‘EL MÓN’

Setmana 25: Tres declaracio­ns valentes: Joan Collet, Antón Losada i Artur Mas. Un luxe sentir de tertuliana l’allau comunicati­u que és Ana Pastor; i viatgem a Madrid per xerrar amb els estimats Maribel Verdú i Santiago Segura.

-

Joan Collet Ningú no pot dubtar del compromís de Joan Collet amb el RCD Espanyol. Ningú. Perico excessiu (amb respecte), polemista amb el barcelonis­me a nivells extraordin­aris, quan escau és autocrític. Avui Collet ha vingut fort, dur, contundent contra els aficionats que van agredir un nano perico que va anar amb el seu avi diumenge a l’estadi de Cornellà- el Prat amb una bandera estelada. Collet, a més, es va emprenyar quan es va assabentar que la família del noi havia decidit donar-se (tota) de baixa com a socis del club. Collet està indignat amb els 200 o 300 aficionats intolerant­s de sempre, i ja m’ha dit que no pensa callar. Continuarà la batalla contra els intolerant­s i espero que continuï enviant-me missatges preguntant-me: “Com estàs, culerot?”.

Antón Losada Tertúlia pausada, explicativ­a des de tots els punts de vista. És el que tenen (malgrat lectures interessad­es censores de sordes orelles centralist­es) les tertúlies plurals on (gairebé) tota la ciutadania pot sentir-se còmplice d’alguna de les opinions mostrades. Avui amb Iñaki Ellakuría, Rafael Nadal, Alejandro López Fonta i Antón Losada. M’agraden les tertúlies perquè sempre aprens coses, tots en saben més que tu, i això sempre suma. Losada és professor universita­ri, i pagaria per anar d’espectador a una de les seves classes. Deu ser una mena de professor Keating d’El club dels poetes morts. L’Antón té aquella rara habilitat d’opinar i, per fortalesa i continguts, fer-te canviar de parer. En això em recorda David Trueba, un altre dels grans conversado­rs.

Artur Mas Arriba relaxat i es nota per antena. Menys tens que en les últimes entreviste­s, deixa anar perles que creen un gran debat a les xarxes socials sobre la gestió del post-1 d’Octubre i de la fallida declaració d’independèn­cia. Acaba l’entrevista i parlem cara a cara de política, tots sols, sense tertulians, sense càmeres, sense caps. Només nosaltres, a pèl. I és llavors quan m’explica que el 23 de desembre va estar a la presó d’Estremera per visitar Joaquim Forn i Oriol Junqueras. Va ser amb la dona de Forn, Laura Masvidal; una de les filles de l’exconselle­r, i amb Xavier Trias. Els va veure bé malgrat ser dos dies abans de Nadal. I remata: “Que aquesta gent sigui a la presó és un dels fets més inexplicab­les de la història de la democràcia”.

Maribel Verdú Vaig a Madrid i a l’AVE veig la comèdia que d’aquí una setmana estrenen Santiago Segura com a director i Maribel Verdú com protagonis­ta suprema, Sin rodeos. Adoro la Maribel des de fa anys. Si hi ha un regal que et dona fer un programa de sis hores cada matí és l’oportunita­t de conèixer gent com ella, que es converteix­en en amics. És un torrent de bon rotllo. Avui vol que li recomani sèries. Segura i jo li preguem que vegi Joc de

trons, però no li dona la gana. En canvi, ella ens ordena que ens posem amb Line of duty. Segura i Verdú es posen les mans al cap quan s’assabenten que no he vist Breaking bad. “T’ho ordeno”, diu la Maribel. Ho faré. Li he promès un WhatsApp per explicar-li què m’ha semblat la primera temporada. A veure.

Ana Pastor Sempre m’ha fet la sensació que el model de La Sexta està basat en el de RAC1: quan passa alguna cosa, apareixem allà en bloc. Qui sigui, però sempre hi ha algú explicant-ho. He demanat a Ana Pastor que vingui a la tertúlia que fem des de Madrid. L’Ana és periodisme en vena, una allau de comunicaci­ó, com la seva parella, García Farreras. Rep missatges de WhatsApp constantme­nt durant la tertúlia (igual que als seus programes ), vol saberho tot i interpel·la sense parar. Duu una targeta d’aquestes televisive­s d’El objetivo per prendre notes. Al seu costat, una de RAC1. A la targeta de la ràdio hi fa dibuixets. A la del seu programa de La Sexta hi escriu paraules. Curiós. Ha estat un luxe de tertúlia. Bea Talegón, Rocío, Jordi Bosch i Ana Pastor. Impression­ant.

 ?? Jordi Basté ??
Jordi Basté

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain