La Vanguardia (Català)

El Madrid exhibeix punch

Cinquè triomf consecutiu dels blancs contra un Alabès que va resistir a la primera part

- CARLOS NOVO Madrid

El Madrid va sumar la cinquena victòria consecutiv­a davant un Alabès que va deixar una bona impressió a la primera part però que es va desfer a la segona, quan es va veure molt per darrere al marcador. A l’equip de Zidane li va faltar més continuïta­t en el seu joc, però sembla haver entrat en una fase en què tira endavant els partits amb molta facilitat, amb més arribada que control. Ara mateix el Madrid es mou bé en aquest escenari. L’Alabès li va poder fer dos o tres gols, però es va deixar la pólvora a Vitòria i el Madrid es va quedar només en quatre dianes, tot i que hauria pogut elevar força més aquest compte.

Les diverses lesions van facilitar la tornada de la BBC a l’onze titular de Zidane. Amb la BBC ja se sap: l’equip és molt més vertical, menysprea el joc al centre del camp i tendeix a trencar-se a causa del poc que s’impliquen els de dalt en missions defensives. El partit el va desequilib­rar al caire del descans una acció aïllada de Cristiano Ronaldo, que va rematar tot el que va passarli per davant i que continua en ratxa. A la represa marcaria un segon gol: ja n’ha fet catorze aquesta Lliga i ha assolit els 300 amb 41 partits menys que Messi.

El mig del camp dels blancs va tornar a quedar inèdit, amb Casemiro, Kovacic i Lucas Vázquez. Al gallec el va perjudicar jugar des d’una posició més endarrerid­a de l’habitual i va tenir menys incidència en el joc que altres dies. També li va pesar l’absència del seu soci, Marco Asensio, baixa per culpa de l’extracció d’un queixal del seny. Podia haver estat el dia d’Isco o de Ceballos, però tots dos van ser a la banqueta. Isco va pagar, potser, el seu mal partit a Butarque. Amb el malagueny ara mateix mai se sap. Zidane tant bon punt li dona la titularita­t davant el PSG com el treu sense la més mínima explicació. Com a mínim Ceballos ja sap per endavant que l’espera una altra ració de suplència. A mitjan segona part, i amb el partit ja resolt, va entrar per Kovacic. El Bernabeu el va premiar amb l’ovació de la tarda per la insolència de Zidane de l’altre dia a Leganés.

El partit va arrencar sonso i en una hora més propícia per a la migdiada, veient el pobre desplegame­nt inicial del Madrid. L’Alabès en va tenir prou amb una defensa ordenada perquè el rival no li xutés a porta amb perill en la primera mitja hora. L’única ocasió clara va arribar en una contra de quatre contra un que va agafar els vitorians molt mal col·locats. Semblava gol, però no ho va ser. A l’últim a qui li va arribar la pilota va ser a Benzema, que, de forma incomprens­ible, va relliscar a l’hora de xutar i la seva rematada se’n va anar desviada. Aquí li va caure al francès la primera gran esbroncada del públic, que ja no n’hi perdona ni una. Benzema intervindr­ia després en els dos primers gols, el primer de Cristiano després de cop de taló seu. La segona part va posar fi, al primer minut, a l’emoció que quedava. Benzema va robar una pilota i l’hi va cedir a Bale perquè afusellés el 2-0. El 3-0 va ser de Cristiano. En el quart, un clar penal d’Ely a Bale, el portuguès va tenir un atac de generosita­t. Li va cedir la pilota a Benzema, que no va perdonar. El seu quart gol a la Lliga.

PER PARTIDA DOBLE Cristiano continua en ratxa i va marcar un altre doblet, el seu gol 300 a la Lliga en 41 partits menys que Messi EL DETALL El portuguès va deixar que Benzema piqués el penal que establia el 4-0 a les acaballes del partit

?? JUANJO MARTÍN / EFE ?? La celebració clàssica de Cristiano Ronaldo després d’un dels dos gols que va marcar-li a l’Alabès
JUANJO MARTÍN / EFE La celebració clàssica de Cristiano Ronaldo després d’un dels dos gols que va marcar-li a l’Alabès