La Vanguardia (Català)

Connectats i amb capacitat d’aprenentat­ge

L’automobilí­stica treballa en diferents àmbits per fer vehicles més segurs, eficients i autònoms: cotxes intel·ligents

-

La companyia ha establert aliances estratègiq­ues amb tecnològiq­ues com IBM, NVIDIA o Mobileye

El futur del cotxe connectat a Volkswagen ja és el present. La companyia treballa en diferents projectes amb l’objectiu que els seus vehicles permetin als usuaris accedir des de l’interior de l’habitacle a tota la informació que puguin desitjar, però també fer la conducció més segura i eficient. Perquè posar-se al volant sigui una experiènci­a personalit­zada en un món global. Projectes que també preveuen la conducció autònoma i vehicles intel·ligents que no només sàpiguen, sinó que també aprenguin.

I és que, si conduir sempre ha estat una interacció amb l’entorn, amb el cotxe connectat ara aquest entorn entra dins del vehicle però, a més, de forma ordenada i en funció dels interessos del conductor. En aquesta última idea s’emmarca el projecte We Commerce que desenvolup­a Volkswagen juntament amb IBM i que té per objectiu oferir serveis digitals personalit­zats a l’usuari. Després d’obtenir el permís del conductor, les habilitats cognitives de la solució d’IBM permetran que aquests serveis aprenguin de les preferènci­es i hàbits del client per poder formular recomanaci­ons tan personalit­zades com sigui possible. Abasten des de comerços detalliste­s fins a cadenes de benzineres, el sector hoteler o els restaurant­s que, de fet, podran utilitzar We Commerce també per oferir els seus serveis i productes de forma segmentada.

Volkswagen també treballa amb NVIDIA per equiparar la seva futura gamma de vehicles amb intel·ligència artificial, alhora clau per al desenvolup­ament de la interconne­xió digital, la mobilitat sense emissions o la conducció autònoma.

Volkswagen, en aquest sentit, treballa en el desenvolup­ament d’un “copilot intel·ligent” que inclouria sistemes d’assistènci­a i confort basats en el processame­nt de dades de sensors, tant de dins com de fora del cotxe. La idea és que aquest copilot amb capacitat per aprendre –és a dir, que els sistemes puguin millorarse al llarg de la vida del vehicle– s’integrin ja en la família I. D., amb la qual Volkswagen, a partir del 2020, llançarà la seva ofensiva de cotxes elèctrics i introduirà gradualmen­t la conducció autònoma.

Partint de la plataforma NVIDIA DRIVE seran possibles funcions com el reconeixem­ent facial per al desbloquei­g del cotxe des de l’exterior, alertes al conductor per la presència de bicicletes, reconeixem­ent gestual per als controls d’usuari, comprensió natural del llenguatge amb un control de veu sense falla i seguiment de mirada per a les alertes per distracció del conductor.

Encara que en l’àmbit de la conducció autònoma, Volkswagen juntament amb Mobileye, un dels principals fabricants mundials de tecnologia de prevenció d’accidents i conducció autònoma, planeja també posar en marxa un nou estàndard de navegació autònoma. En què consistirà? Els vehicles equipats amb càmeres frontals obtindran informació com la marcació de carrils i la carretera que traslladar­an en format comprimit al núvol. Aquestes dades s’utilitzara­n per optimitzar contínuame­nt els mapes de navegació d’alta definició. L’alta precisió podrà permetre la conducció autònoma, a part de fer possible també el desenvolup­ament avançat de molts sistemes d’assistènci­a.

Aquests projectes són una mostra significat­iva de l’aposta que està realitzant l’automobilí­stica pel sector de les noves tecnologie­s. De fet, el grup a finals del 2016 va iniciar un reclutamen­t que acabarà l’any que ve i que farà que, en només tres anys, l’empresa hagi captat més de 1.000 experts en IT de tot el món.

 ?? VOLKSWAGEN AG ?? Intel·ligents Volkswagen, a partir del 2020, llançarà la seva ofensiva decotxes elèctrics i introduirà gradualmen­t la conducció autònoma. Els vehicles de la família I. D. integraran un “copilot intel·ligent”, amb capacitat d’aprendre: els sistemes es milloraran al llarg de la vida delvehicle
VOLKSWAGEN AG Intel·ligents Volkswagen, a partir del 2020, llançarà la seva ofensiva decotxes elèctrics i introduirà gradualmen­t la conducció autònoma. Els vehicles de la família I. D. integraran un “copilot intel·ligent”, amb capacitat d’aprendre: els sistemes es milloraran al llarg de la vida delvehicle
 ?? VOLKSWAGEN AG ?? Informació compartida La xarxa sense fil pWLAN, que permetrà als vehicles comunicar-se amb altres cotxes i amb la infraestru­ctura de transport per intercanvi­ar informació sobre tot allò que afecti les condicions del trànsit
VOLKSWAGEN AG Informació compartida La xarxa sense fil pWLAN, que permetrà als vehicles comunicar-se amb altres cotxes i amb la infraestru­ctura de transport per intercanvi­ar informació sobre tot allò que afecti les condicions del trànsit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain