La Vanguardia (Català)

El presumpte assassí de Susqueda traficava amb drogues

La policia investiga si una pistola trobada a casa seva té relació amb el crim

- TONI MUÑOZ/SÍLVIA OLLER Barcelona /Anglès

VIURE 3

El presumpte assassí del crim de Susqueda, Jordi Magentí es va regirar davant els mitjans de comunicaci­ó que s’amuntegave­n davant de casa seva:“No he fet res, em volen carregar un mort que no és meu, no he fet res”. El detingut s’esgargamel­lava mentre els Mossos el conduïen a l’interior de l’habitatge que compartia amb el seu oncle per escorcolla­r-lo. Els agents van invertir tota la jornada d’ahir a buscar proves als domicilis que freqüentav­a Magentí. Van pentinar els habitatges de la seva mare i del seu oncle, un cobert, un parell de barraques i un hort amb arbres fruiters i oliveres, també propietat de la família. Durant tres hores van rastrejar cada pam a la recerca de l’arma del crim, fent servir fins i tot un detector de metalls. Segons fonts de la investigac­ió, els Mossos es van apoderar de “material rellevant” per sustentar la tesi que els permet afirmar amb rotunditat que Jordi Magentí és l’autor del doble crim de Susqueda. Entre les troballes, els agents van trobar una pistola que la policia científica analitzarà per si té relació amb el crim o per si se’n poguessin extreure restes de sang de les víctimes. L’autòpsia de la parella del Maresme va concloure que Paula Mas va rebre un tret a la templa i Marc Hernández va ser tirotejat per l’esquena i al tors amb una arma curta. Tot i així, de moment, la policia demana cautela i no aventurar-se.

Els Mossos van traslladar ahir a la comissaria de Santa Coloma de Farners el totterreny blanc del detingut, amb el qual va ser captat per les càmeres del pantà el dia del crim, per si es pogués haver contaminat amb ADN de les víctimes.

En els escorcolls, els Mossos també van trobar quantitats significat­ives de marihuana que corroborar­ien que tant Jordi Magentí com el seu fill, també detingut, es dedicaven al tràfic de drogues. La policia creu que el principal sospitós, que cobrava un subsidi d’invalidesa per depressió i el seu fill, sense ofici conegut, es dedicaven principalm­ent al tràfic de drogues. Sospiten que Magentí es desplaçava al pantà no només per pescar o caçar, sinó per controlar les plantacion­s de marihuana. Un veí ja va apuntar a aquest diari que el sospitós podia fer alguna activitat il·lícita en una zona muntanyosa a mig camí entre Sau i Susqueda. El vincle entre pare i fill es va estrènyer per la seva implicació en el negoci. Tot i que les proves respecte al tràfic sempre van planar sobre el fill, els Mossos tenen clar que el pare també formava part de l’empresa. Fa un temps, el fill va ser arrestat per conrear marihuana però va encobrir el seu pare, si bé la policia també sospitava que hi estava involucrat. Dilluns el fill de Magentí va tornar a ser detingut per tràfic de drogues en el marc de la investigac­ió pel doble crim. Els Mossos volen saber si aquesta vegada també va encobrir el pare. Aquesta relació amb la droga podria estar darrere del canvi d’habitatge de Jordi Magentí, la seva dona i la filla d’aquesta quan van tornar per primera vegada de Colòmbia. Una veïna va explicar que al principi aquest va ser el domicili de la parella. Vivien tots junts amb la seva mare i el fill de Magentí. “Però no es portaven bé amb el noi i van marxar”, va explicar. Va ser llavors quan van decidir anar a viure a casa de l’oncle, que tenia mobilitat reduïda fruit d’una caiguda i que Magentí cuidava. La seva segona dona va tornar diverses vegades a Colòmbia des que va desembarca­r al poble i allà passava llargues temporades en una petita població amb els seus pares. Al setembre va marxar i Magentí pretenia anar a veure-la els propers dies. Abans d’això va ser detingut.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? “No he fet res, em volen carregar el mort”, va dir Jordi Magentí entrant a l’escorcoll
PERE DURAN / NORD MEDIA “No he fet res, em volen carregar el mort”, va dir Jordi Magentí entrant a l’escorcoll

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain