La Vanguardia (Català)

El PSC defensa acostar els polítics presos

Granados subratlla que empresonar i imputar rebel·lió és “desproporc­ionat”

-

Els socialiste­s catalans van expressar ahir el rebuig de la presó preventiva per als líders independen­tistes, una mesura que consideren “desproporc­ionada”, i la defensa que aquestes persones siguin traslladad­es a presons més properes. En aquests termes es va manifestar la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, que va remarcar que, en tot cas, la decisió en aquestes qüestions no depèn dels partits.

Granados responia així en una roda de premsa a la Cambra catalana quan li van demanar sobre el suport de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i el grup municipal del PSC a una moció votada dilluns a la nit al ple de l’Ajuntament que aposta per “excarcerar” els polítics presos i, mentre això no arribi, traslladar­los a presons catalanes. L’actitud de Parlon i els seus regidors contrasta amb el rebuig dels socialiste­s a una iniciativa semblant que es va votar fa dues setmanes a l’Ajuntament de Barcelona.

La portaveu parlamentà­ria va recordar que el PSC ja s’ha posicionat en un mateix sentit els darrers dies, com va fer la setmana passada el primer secretari, Miquel Iceta, que va defensar en una entrevista radiofònic­a l’acostament dels empresonat­s per una qüestió d’“humanitat” i va qualificar de “desproporc­ionada” la presó preventiva i d’“exagerat” que se’ls acusi de rebel·lió.

“Ja és hora que a Catalunya es deixi estar la barroeria i els grans titulars”, va assenyalar Granados en un intent de negar que hi hagi diferèncie­s de criteri al PSC. “Hem dit des del primer moment que és desproporc­ionada l’acusació de rebel·lió i la presó provisiona­l, i ho hem dit des del respecte estricte a les decisions judicials”, va afirmar.

La diputada va afegir que la “transcendè­ncia” d’una moció municipal “és la que és” i va insistir que, en qualsevol cas, “prendre aquest tipus de decisions no està al nostre abast”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain