La Vanguardia (Català)

Millo considera que “tècnicamen­t” l’1-O no hi va haver càrregues

-

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, considera que “tècnicamen­t” no hi va haver càrregues policials durant la jornada de l’1 d’octubre, sinó que van ser “accions de compliment de l’ordre judicial”.

En declaracio­ns a RAC1, Millo va coincidir ahir amb el que va declarar el coronel Diego Pérez de los Cobos, responsabl­e de l’operatiu policial durant l’1-O, davant l’Audiència Nacional, quan va rebutjar el terme càrregues per descriure l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil les primeres hores d’aquella jornada.

“Tècnicamen­t no són càrregues, sinó accions de compliment de l’ordre judicial que consistien a desallotja­r per confiscar material electoral que hi havia dins i endurse’l”, va afirmar el delegat.

Per Millo, una càrrega policial és, “tècnicamen­t, quan hi ha una acció en contra d’una actuació violenta per part d’algú”, va relatar el delegat del Govern central, que va recordar que la votació de l’1-O havia estat prohibida pel TSJC.

“No he vist cap cua de gent per anar a votar i la policia pegant. Hem vist imatges de la gent impedint l’acció de la policia”, va assenyalar el delegat de l’Executiu. I va apuntar que, dels 2.315 col·legis oberts aquell dia, “en menys d’una quinzena hi va haver accions de persones que no estaven suposadame­nt per votar, sinó per impedir l’acció policial i enfrontar-se amb la policia”, i que per això “hi va haver una situació de conflicte i col·lisió, amb imatges que no ens van agradar”.

Finalment, Millo va qüestionar el paper exercit fins ara pel president del Parlament, Roger Torrent, i li va retreure que rebutgés per carta una reunió que li havia proposat argüint que encara no havia rebut la resposta a la seva missiva en què demanava una trobada amb el president del Govern central, Mariano Rajoy. Millo va instar Torrent “a fer la seva feina” i proposar com més aviat millor un candidat a presidir la Generalita­t.

 ?? ROBIN TOWNSEND / EFE ?? Enric Millo
ROBIN TOWNSEND / EFE Enric Millo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain