La Vanguardia (Català)

Montull paga la fiança de 100.000 € i surt de la presó

L’ex-director administra­tiu del Palau, lliure després de 22 dies de reclusió

- TONI MUÑOZ

In extremis i enmig del fort temporal que afecta Catalunya aquests dies, Jordi Montull va sortir ahir de la presó de Brians 2 de manera discreta i allunyat dels mitjans de comunicaci­ó. L’ex-director administra­tiu del Palau de la Música va aconseguir reunir els 100.000 euros de fiança que li va imposar l’Audiència de Barcelona després d’acceptar parcialmen­t part del seu recurs. En total, ha estat 22 dies entre barrots.

Els familiars de Montull van aconseguir els diners de la fiança en sis dies gràcies a aportacion­s de pròxims i amics. La secretària del despatx d’advocats es va desplaçar a primera hora de la tarda cap a la presó Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, desafiant la nevada per fer efectiu el pagament de la fiança davant el risc de trobar-se la finestreta tancada. Tot i això, els plans dels Montull van sortir bé i l’exmandatar­i del Palau va poder tornar a casa seva a última hora d’ahir. L’Audiència de Barcelona va acceptar el recurs interposat per les defenses de Fèlix Millet i Jordi Montull perquè poguessin sortir de presó amb una sèrie de condicions fins que la sentència condemnatò­ria fos ferma. Les mesures que els van imposar preveuen compareixe­nces mensuals al jutjat, la prohibició de sortir d’Espanya i la retirada del passaport.

Més impediment­s està trobant la família de Millet per reunir els 400.000 euros de fiança que li va imposar el tribunal per concedirli la llibertat. En teoria, obtenir tal quantitat de diners no li hauria de ser fàcil, ja que l’expresiden­t del Palau de la Música va posar a disposició de la justícia tots els seus béns per rescabalar el dany que van poder causar durant les dècades en què va saquejar la institució. Mentrestan­t, Millet espera ingressat a l’hospital Mútua de Terrassa, on dijous passat va ser ingressat després que empitjorés el seu estat de salut. L’endemà d’entrar a la presó, Millet ja va ingressar al mòdul d’infermeria.

L’Audiència de Barcelona va condemnar Millet a 9 anys i 8 mesos de presó, i a 7 anys i mig a Montull, que va ser la seva mà dreta en la institució. El tribunal els va atribuir un desfalc de 23 milions d’euros, una part dels quals va ser destinada a despeses personals i 6 milions més van tenir una destinació desconegud­a, ja que van sortir dels comptes de l’entitat i no se sap on van anar a parar. Sí que es coneix la destinació de 6,6 milions que van arribar a les arques de Convergènc­ia Democràtic­a.

Les defenses dels dos exdirectiu­s del Palau van sol·licitar al tribunal que es congelés el seu ingrés a presó fins que s’esgotessin totes les vies de recurs possible i la sentència fos ferma. El tribunal ho va acceptar a contracor i va imposar diverses mesures davant el risc de fuga.

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE / ARXIU ?? Jordi Montull
QUIQUE GARCÍA / EFE / ARXIU Jordi Montull

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain