La Vanguardia (Català)

El peix de piscifacto­ria

-

A La Vanguardia es va publicar un article de la doctora Natàlia Flores (“Menjar, regenerar, rendir”, Esports, 25/II/2018) sobre la importànci­a de la selecció dels aliments de la nostra dieta. Entre d’altres, s’esmenta la importànci­a del peix per a la correcta nutrició, tot i que indicant que només el peix salvatge, no el de piscifacto­ria.

Estem totalment d’acord en la importànci­a del peix, encara que no ho estem en la diferencia­ció que es fa entre el peix de cria i el peix salvatge. Hi ha múltiples arguments tant científics com tècnics pels quals es pot demostrar que els peixos criats en granges són un aliment amb un excel·lent valor nutriciona­l i molt beneficios­os per a la salut humana. I volem deixar constància que els peixos de cria són, sens dubte i de la mateixa manera que els peixos de pesca extractiva, un excel·lent aliment que pot formar part de tota dieta equilibrad­a.

També volem recordar que si l’opció del consumidor o l’especialis­ta són els productes ecològics, en aqüicultur­a existeix un ampli ventall de peix procedent de cria ecològica, amb estàndards totalment equiparabl­es als existents en agricultur­a i ramaderia. Finalment, volem indicar a tots els lectors que ho desitgin que la nostra xarxa (XRAq) està sempre a disposició per a qualsevol consulta que ens vulguin fer arribar.

FRANCESC PADRÓS

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain