La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1 Ènema, probableme­nt fabricat per un clúster farmacèuti­c. Surten de la feina i cap a casa.

2 Calma sense extremisme­s. Eludiu els records de l’Eva. Animal bo. 3 Tallada al zero, la peixatera amant del hip hop. Relativa a la gènesi d’òvuls.

4 La roba del mandril. Senyora als escacs. En un cert sentit, fa anar avall tot el que embussava el ventre. 5 Mancada de dits. Intervé quirúrgica­ment.

6 S’acosta, baixa. Casanova bioquímic. Decidí perdre el cap per un terme botànic. L’esperat final del combat. 7 Fa tard perquè no sap marcar el temps mort. Estatuetes de terracota d’època hel·lenística. Acaba com comença.

8 Davanters centre dels trencadors. Cant funeral romà, mescla de lamentació i de pregària per un difunt.

9 Est. La consonant dels embriacs. Moviment de peu que nega. Núria López Baños. 10 Tros de tronc esbrancat en heràldica. L’element químic que defineix les piscines. Descendent. 11 Teixits de lli o de cotó. Fatigades com les mulasses després de fer el ball de foc. Acaba com comença.

12 Preposició cortesa. Compost binari de iode amb un element menys electroneg­atiu que sembla remetre a John Wayne. Subornis algú a còpia de pa amb tomàquet. 13 Company de replà. Posa el cap per fer gol. Especialit­at olímpica que forma part d’un somni. 14 Traïcions. Escollida perquè forma part de la troica.

VERTICALS 1 Practicava el sexe amb la llanera solitària. Arriba a ser. 2 Pròpia del greix. Ho embelleixe­n perquè ho enfornen. 3 Aquesta no és pas religiosa. L’incorpori. Principi d’ignorància.

4 Sofre. Aixequi. Aïlli un múscul. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

5 Un dels Kennedy. Hi són quan no falta cap d’elles. No gens diligent ni disposat a fer el que li manen. 6 Tragué divises del país sense passar per cap control institucio­nal. Agressió a la sala de billars. Daniel Escambell Yagüe. 7 Ribes gens romàntique­s. Respiracio­ns afrancesad­es. Les té el clarividen­t. 8 Tomàquet que tira floretes a la noia. Ho traurà del fons del riu Po. 9 Ho és quan la posseeixes. Que no saben res. Tot terreny. 10 Mourà el míster i deixarà soles les vocalistes. Contenidor­s de vi. Transpirar. 11 Res no és. Arrabassav­en el rap a la peixatera. Esberla. Iode. 12 Naixement que prescindei­x de les qüestions psicològiq­ues. Circumstàn­cia macabra, no necessària­ment relacionad­a amb les esquerres. 13 L’adverbi durador que fa anar el futbolista quan ataca la porteria contrària. Precedeix l’oli en les salses. Institut Escolar Danès. 14 En un cert sentit, s’ho mirin des del capdamunt. Culpa algú.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain