La Vanguardia (Català)

VERO, la xarxa social que diu que no ven dades de l’usuari En una setmana s’ha convertit en la més popular de l’App Store

- Barcelona

VERO és l’enèsima xarxa social que vol acabar amb el monopoli de les consagrade­s Facebook, Twitter, i sobretot Instagram. Malgrat que sembla sortida del no-res, va veure la llum fa tres anys, i si ara se’n parla és perquè fa una setmana era tan residual que ni apareixia entre les 1.500 aplicacion­s més populars de l’App Store. Però dilluns passat va aconseguir el primer lloc a molts països, entre els quals Espanya, França o els Estats Units, país en què va guanyar 500.000 usuaris nous en tot just 24 hores.

Aquesta xarxa social s’estaria aprofitant del descontent­ament dels usuaris d’Instagram amb el funcioname­nt de l’algoritme d’aquesta xarxa social fotogràfic­a, i haurien començat a promociona­r els seus perfils en la nova aplicació de moda demanant seguidors per als seus comptes a VERO. Ahir, una recerca de l’etiqueta #VERO llançava més de mig milió de resultats.

Com a qualsevol xarxa social tradiciona­l, l’objectiu de VERO és que els usuaris puguin compartir retalls de la seva vida, tot i que en aquest cas amb algunes diferèncie­s. No es poden publicar entrades que continguin només text, sinó fotos o enllaços a música, pel·lícules, sèries, portades de llibres o imatges de llocs. A més, VERO permet classifica­r els seguidors en tres categories diferents: amics íntims, amics i coneguts. Això permet que es pugui decidir quin contingut es comparteix amb les persones que tenim en cada un d’aquests grups. Això, segons els seus creadors, dona molt més control als usuaris sobre el contingut que pugen a la xarxa social.

Els seus desenvolup­adors també asseguren que no es minaran les dades dels usuaris, entre altres coses perquè tenen pensat que sigui una aplicació de pagament, per la qual cosa no necessitar­à la publicitat per sobreviure –no en té– ni vendre la informació personal de ningú, que a més es compromete­n a protegir. De moment no hi ha notícia del preu, però els responsabl­es de VERO han dit que el primer milió d’usuaris registrats la podran utilitzar de franc per sempre.

 ??  ?? El funcioname­nt d’aquesta aplicació és molt semblant al d’Instagram
El funcioname­nt d’aquesta aplicació és molt semblant al d’Instagram

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain