La Vanguardia (Català)

Un film de llibre

L’Acadèmia de Bones Lletres retrata la bohèmia amb ‘Converses a Formentor’

- Barcelona

La Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona projecta avui a les 19 hores el documental de 30 minuts Converses a Formentor. Eren altres temps per recrear un ambient bohemi i literari amb aire mallorquí. El film reinventa les deu edicions del cicle Les Converses Literàries de Formentor organitzad­es per la Fundació Santillana, en què més de 200 escriptors, editors i crítics han assistit a l’hotel Formentor (Palma de Mallorca) per parlar sobre els horitzons de la biblioteca universal. El modus operandi d’aquestes trobades consisteix que els escriptors comentin els seus llibres predilecte­s i comparteix­in un col·loqui interpreta­nt grans textos literaris, poètics i filosòfics davant d’un públic silenciós i acostumat a llegir.

A la pel·lícula, un grup d’amics (escriptors, traductors, editors i poetes) que fa anys que no es veuen es tornen a reunir a l’hotel per rememorar vells temps. La seva lànguida conversa revela a poc a poc la naturalesa del que ells anomenen “l’esperit Formentor”, aquell sentiment i lloc en què “la glòria literària reverbera com una divinitat antiga”. Intervenen en el projecte personalit­ats de l’entorn com ara el president i director literari de l’editorial Adelphi, Roberto Calasso, l’estudiosa de cultura i literatura Victoria Cirlot, o el editors Gonzalo Celorio i Jordi Herralde, entre d’altres.

De manera subjectiva i personal, els intèrprets expliquen el que vindria a ser la història de la literatura i com aquesta pot estar influïda per l’atzar.

 ??  ?? DOCUMENTAL DE FORMENTOR
ACADÈMIA DE BONES LLETRES. 19 H
DOCUMENTAL DE FORMENTOR ACADÈMIA DE BONES LLETRES. 19 H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain