La Vanguardia (Català)

El gol de Portu acosta un altre cop el Girona a Europa

- Girona

El Girona va tornar a presentar ahir la seva candidatur­a per jugar a Europa la temporada que ve, superant un rival directe com el Celta, gràcies a un altre gol de Portu (1-0). Tres punts que permeten al Girona dormir en la setena posició que, mentre el Sevilla sigui entre els sis primers classifica­ts, dona accés a jugar la prèvia de l’Europa League.

Deu minuts després d’una bona jugada entre Stuani i Portu va arribar el gol d’aquest últim quan va aprofitar una pilota disputada a la frontal de l’àrea per batre el porter Rubén Blanco amb un xut ras ajustat al pal. El futbolista murcià, que va ser el més incisiu ahir en l’atac gironí, continua en estat de gràcia i ja suma 11 dianes en el seu debut a Primera.

Però si el tàndem Portu-Stuani està funcionant a la perfecció a Girona, la parella Iago Aspas-Maxi Gómez tampoc no s’està quedant enrere i Maxi hauria pogut estrenar el marcador. Abans del descans, Ramalho va estar a prop de fer el segon, però la rematada de cap va anar massa centrada i just a l’inici de la segona en va tenir una altra, també de cap, després d’una gran centrada de Granell.

Amb un Celta més perillós al contracop, Aspas va desaprofit­ar una inoportuna relliscada de Bernardo per empatar en el tram final, just abans que Montililvi reclamés penal per unes mans de Lobotka dins l’àrea que l’àrbitre no va veure.

Ahir més de 6.000 aficionats van desafiar l’hora i el fred per celebrar una nova victòria a casa del seu equip, la quarta consecutiv­a. I entre els presents, el selecciona­dor espanyol, Julen Lopetegui, que, si va visitar Montilivi per pendre nota de l’actuació de Iago Aspas, segur que no va passar per alt la nova actuació destacada de Portu, una de les grans revelacion­s del campionat.