La Vanguardia (Català)

Querella contra els promotors del Castor

- Tarragona

L’Observator­i del Deute en la Globalitza­ció (ODG) va presentar ahir davant l’Audiència Nacional una querella contra els qui des del govern espanyol van donar llum verda al fallit projecte Castor i també contra els seus promotors privats. L’entitat pretén que s’investigui a tres exministre­s d’Indústria, dos socialiste­s (Joan Clos i Miguel Sebastián) i un del PP (José Manuel Soria), al costat de Magdalena Álvarez i Elena Espinosa, exministre­s de Foment i Medi Ambient amb José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE).

La querella s’amplia als màxims responsabl­es empresaria­ls de posar en funcioname­nt el magatzem de gas, Recaredo del Potro, president d’Escal UGS, i Florentino Pérez, al capdavant d’ACS, màxim accionista del projecte. A tots els querellats se’ls vol acusar dels possibles delictes de prevaricac­ió, frau a l’administra­ció pública i malversaci­ó de cabals públics.

L’Observator­i del Deute exigeix que no siguin els ciutadans, a través de la factura del gas, els qui acabin pagant el fiasco del Castor, amb una inversió pública superior als 1.350 milions d’euros. “És un projecte que ha estat mal planificat i executat, amb sobrecosto­s, amb molts indicis d’actes delictius a tot el procés d’execució, que al final acabarem pagant tots”, adverteix Alfons Pérez, activista de l’ODG.

El cas Castor continua obert per la via penal al jutjat de Vinaròs (Castelló), tot i que encara en la fase d’investigac­ió després de canviar en diverses ocasions de jutge d’instrucció. La indemnitza­ció de 1.350 milions pagada pel Govern espanyol als seus promotors també ha estat anul·lada pel Tribunal Constituci­onal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain