La Vanguardia (Català)

PHI industrial ven Covit, de Torelló, al grup francès de ‘packaging’ Albea

- Barcelona

PHI Industrial ha tancat la venda de Covit, de Torelló, fabricant de peces metàl·liques per a envasos de perfums i cosmètica, al grup francès de packaging Albea, segons han confirmat fonts properes a l’operació. Albea és un grup que factura uns 1.200 milions d’euros, amb més de 15.000 empleats i presència industrial a 15 països.

Covit fabrica els taps dels difusors de perfum o de pots de crema, els estotjos de pintallavi­s, la part metàl·lica d’una màscara d’ulls... i ja era un proveïdor d’Albea, que amb la seva adquisició realitza una operació d’integració vertical, expliquen les mateixes fonts. Covit ocupa 180 persones, i està prevista la continuïta­t de Lluís Munné com a director general.

Segons consta al Registre Mercantil, el 2016 Covit va registrar una facturació de 18 milions, amb un creixement del 25% sobre els 14 milions de l’any anterior. El 2017, les vendes van ser de gairebé 20 milions, amb un resultat operatiu de 3,5 milions. Covit havia pertangut al grup Vemsa, de la família Bofill; afectat per la crisi, el negoci es va desplomar el 2007, i el 2010 va ser adquirit per PHI Industrial, grup financer amb seu a Barcelona i Madrid, especialit­zat en reflotar empreses industrial­s. Entre les seves participad­es figuren Lladró, Hitecsa o Blue Sun. Recentment va vendre Capresa, de tractament de l’acer per al sector de l’automoció, a la basca Sidenor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain