La Vanguardia (Català)

El gel pren vida a l'espectacul­ar concurs d'escultures organitzat pel comú d'Encamp

UN TOTAL DE 27 EQUIPS FORMATS PER ARTISTES I PER ESTUDIANTS DE BELLES ARTS VAN COMPETIR EN EL CERTAMEN, DEDICAT ALS REFUGIATS

-

Un món de fantasia, fet de gel, va prendre vida el cap de setmana al Pas de la Casa, on el comú d'Encamp va organitzar el vistós concurs d'escultures de neu. Els concursant­s van tenir dos dies, des del matí de divendres fins al migdia de diumenge, per crear obres d'art efímeres, cosa que va permetre als visitants gaudir no només de les obres, sinó de l'impactant procés de creació de les escultures.

Aquest esdevenime­nt, que es va celebrar per primer cop l'any 1997, va ser recuperat pel comú d'Encamp fa quatre anys. En aquesta ocasió hi van participar 27 equips, amb una temàtica molt més social i profunda que en edicions anteriors. Enguany, el tema de les escultures havia d'estar centrat en els refugiats.

Finalment, van ser Ramon Masramon i Marc Sala els qui es van alçar com els guanyadors del concurs, amb l’obra Entre murs. Des de l’organitzac­ió se'n va valorar especialme­nt "la dificultat tècnica", però també "la simbologia de l’escultura, que mostrava murs sortints i entrants fent referència al pas dels refugiats i les diferents barreres que es troben". Per completar el simbolisme de l'obra, els autors la van destrossar, com una metàfora de la destrucció de les barreres. Arnau Pérez Orobitg i Patricia Muñoz es van endur el segon premi amb Naufràfil, i el tercer va ser per a Roger Vilanova i Roc Soler, per l'escultura Paper mullat.

Els equips, de dos escultors més un suplent, estan formats per artistes profession­als, però també per estudiants d'escoles de belles arts. Els participan­ts parteixen d'un gran bloc de neu de dos metres cúbics, i hi han de dedicar tota la creativita­t i la tècnica per donar-li vida, al llarg del cap de setmana.

Ramon Masramon i Marc Sala van guanyar el guardó amb 'Entre murs', que simbolitza­va les barreres als refugiats

 ??  ?? L'obra guanyadora d'aquesta edició, 'Entre murs'.
L'obra guanyadora d'aquesta edició, 'Entre murs'.
 ?? Fotos: Xavi Pujol ??
Fotos: Xavi Pujol
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain